Az előnyőrzéshez kell a győzelem! • SportTV

Az előnyőrzéshez kell a győzelem!

Sport TV avatar Sport TV 2020. 02. 05. 10:31    
Olvasási idő: < 1 perc

A Szolnoki Dózsa a német Spandau ellen folytatja vízilabda BL-szereplést. A 2017. évi győztes jelenleg a 4. helyen áll a B-csoportban, öt ponttal megelőzve az ötödik montenegrói Jadran Herceg Novit.

Fotó: szolnok-vizilabda.hu

Mivel a BL-ben nyolcas döntőt rendeztek, ez a negyedik hely egyben az oda jutásra is kvalifikál. Az ötpontos előny is megnyugtató, ha a mögötte lévő négyes tagjait mind legyőzi, eljuthat az olaszországi döntő tornára a Szolnok.
„Mint a legutóbbi bajnoki mérkőzésünk megmutatta össze kell még állnunk. Hosszú volt a szünet, közel két hónapig nem játszottunk tétmérkőzést. Jelzem, a többi csapat, köztük a Spandau is így van ezzel, hiszen őket is éríntette az Európa-bajnokság. Tavaly decemberben 14–10-re győztük le őket Berlinben, ami nagyon fontos siker volt számunkra. A mostani egy másik meccs lesz, egy nagyon kemény, kiélezett összecsapást várok. Lehet, hogy száz százaléknál is többet kell nyújtanunk a győzelemért. A berlini sikerünknek akkor lesz igazi értéke, ha hazai medencében is le tudjuk a győzni a Spandaut” – idézi a helyi Új Néplapban megjelent cikkből Zsivko Gocics vezetőedző nyilatkozatát a szolnokiak honlapja.
Remélhetőleg a szerb tréner várakozásai valóra válnak. Ez esetben akár pontszánban utolérheti az előtte lévő Jug Dubrovnikot, vagy közelebb kerülhet az éllovas Olympiakoszhoz – a görög és a horvát bajnok ugyanis egymással játszik a fordulóban Athénban.

VÍZILABDA BL, csoportkör, 9. forduló. Sport2 19:00 Szolnoki Dózsa VSC–Spandau 04 (kommentátor: Fülöp László, szakkommentátor: Horváth Viktor, riporter: Szél Tamás Pál)