A tizenegyedikek is beszállnak • SportTV

A tizenegyedikek is beszállnak

Sport TV avatar Sport TV 2018. 12. 27. 08:56    
Olvasási idő: 2 perc

Bemutatkozik a Spengler-kupán az ötödik és hatodik együttes is, a Torriani-csoportban a finn KalPa, a Cattiniben a német Thomas Sabo Ice Tigers, amely Nürnberg városában székel.

A kupasorozat különleges kiírása szerint a program az eredmények függvényében alakul, az első napi vesztesek mérkőznek meg az új csapatokkal. Így a Torriani-csoportban a Metalurg Magnyitogorszk ellen rávezetésekkel vesztes Ocelári Trinec játszik az új beszállóval a KalPával, amely rövidítés egyébként  Kaleva Pallo csapatnévből rövidült. Az együttes nem tartozik a finn hoki frontcsapatai közé, bajnoki címet még sosem nyert, jelenleg is csupán 11. a nemzeti liga 16 csapata közül. A mi érdeklődésünkre viszont azért tarthat számot, mert a szlovák kapus Godla, az amerikai és kanadai védő, Fairchild és Ryan Wilson, a finn-amerikai kettős állampolgárságú támadóduó, Kantola és Ruuttu, valamint a francia csatár Texier mellett a klub légióskontingensének tagja Sebők Balázs is, aki legtöbbször a második sor centereként szerepel. A finnek egyébként nem sok vizet zavartak a kupasorozat történetében, a nemzeti csapatuk jutott egyedül a döntőbe még 1975-ben, ráadásul el is veszítette a finálét.
A másik csoportban a Cattiniban a szerdán a Team Canadával szemben 2–1-gyel elbukó HC Davos küzd meg a nürnbergi egylettel. Úgy látszik ez a nap a bajnoki 11.-ek bemutatkozója lesz, mert az Ice Tigers a német ligában, a DEL-ben ugyanazon a helyen áll, mint a KalPa a finnben. A német klubot 1980-ban alapították, többször is megújult, 1999-ben egyszer eljutott a német bajnoki fináléig, de elvesztette azt. 2009 óta Thomas Sabo a tulajdonosa, azóta viseli a csapat mostani nevét. A Spengler-kupa öt év múlva százesztendős históriájában jelentősebb szerepet is játszottak a németek, az előző század húszas-harmincas éveiben a Berlin SC, az ötvenes-hatvanasokban az EV Füssen szerepet többször is a döntőben, a „modern időkben” a Kölner Haie nyerte el egyszer, 1999-ben a trófeát. A Davos – a rendező – 15-szörös győztes, de hát a mérkőzést nem a múltban, a jelenben játsszák…

SPENGLER-KUPA, csoportmérkőzések. Sport2 15:00 Ocelári Trinec–KalPa (kommentátor: Engyel István); Sport2 20:45 HC Davos–Thomas Sabo Ice Tigers  (csúsztatott felv., kommentátor: Engyel István)