Csoportgyőztesek kerestetnek • SportTV

Csoportgyőztesek kerestetnek

Sport TV avatar Sport TV 2018. 12. 28. 01:03    
Olvasási idő: < 1 perc

A Spengler-kupa sajátos kiírása következtében a harmadik napi találkozók egyformán döntenek a csoportelsőségről és a „pótmeccsre” kötelezettségről is.

Szokás szerint a délutáni mérkőzés a Torriani-csoporté. Itt annyiban egyszerűbb a helyzet, hogy a cseh Trinecet mindkét másik csapat, az orosz Metalurg Magnyitogorszk és a finn KalPa – Sebők Balázs csapata – is megverte, így kettejük csatájának győztese már elődöntős, a vesztes pedig pénteken a másik csoport sereghajtójával játszik majd a versenyben maradásért.
Egy kicsit bonyolultabb az állás a Cattini-csoportban. Itt a Team Canada legyőzte a Davost, a házigazda viszont a nürnbergi egyletet. Ha a juharlevelesek is megverik a Thomas Sabo Ice Tigerst, itt is „sorbaállnak” a csapatok, azaz a tengerentúliak elődöntősök, a svájciak játszanak a Torriani-csoport harmadikjával (Ocelári Trinec), a németek meg a másodikkal. Bonyolódna a helyzet német győzelemmel. Hosszabbításos  nürnbergi sikerrel megmaradna a kanadai-svájci-német sorrend. Egygólos német győzelemél az elért gólok száma lépne elő rendező elvvé. Ha az Ice Tigers két- vagy többgólos sikert aratna, akkor megnyerné a csoportot, és a házigazda meg a címvédő is – mindketten 15-ször nyerték meg eddig a tornát  – „pótselejtezőzne” az elődöntőért.
Szóval két éles, érdekes mérkőzésre van kilátás pénteken is Davosban.

SPENGLER-KUPA, csoportmérkőzések. Sport2 15:00 Metalurg Magnyitogorszk–KalPa, Sport2 20:15 Team Canada–Thomas Sabo Ice Tigers (kommentátor: Engyel István)