Walesi meglepetésemberek kontra világbajnokok • SportTV

Walesi meglepetésemberek kontra világbajnokok

Sport TV avatar Sport TV 2020. 05. 28. 08:28    
Olvasási idő: < 1 perc

Az egyik legerősebb playoffcsoport minitornája következik csütörtök este, egy skót és egy angol nagymenővel, no meg két walesi meglepetésemberrel.

Sokáig vártunk a PDC Home Tour alapszakaszában az egyik legnépszerűbb dartsjátékosra, Gary Andersonra. A kétszeres (PDC-)világbajnok skót eredetileg gyenge minőségű internetkapcsolata miatt  lemondani látszott a sorozatot, ám az alapszakasz vége felé „meggyógyult” a wifije, így
mégis tábla elé állhatott. Azok kevés nagymenők egyikének bizonyult, akik viszonylag simán, mindhárom ellenfelüket legyőzve jutottak tovább. Egy kicsit a skótok becsületéért is játszik, hiszen az alapkörben elbúcsúzott Henderson és Thornton, a playoff első csoportjából végleg kizúgott Peter Wright és Ryan Murray is, így egyedül képviseli a Hadrianus-fal északi oldalának népét a Home Touron.

Elsősorban Luke Humphries lehet veszélyes Anderson továbbjutására (Fotó: dartsnews.com)

Természetesen ő a négyes nagy esélyese, de ez egyrészt ebben a szériában inkább a kiesésre, mint a csoportgyőzelemre szokott vezetni, másrész ellenfelei sem akárkik. Például Luke Humphries, a 2019-es utánpótlás („youth”) világbajnok, aki egyébként az idei Premier League-ben már legyőzte Garyt  a márciusi exeteri állomáson 7–5-re, amellyel kiegyenlítette kettejük örökmérlegét.

A két walesi rivális egyike, Nick Kenny már összecsapott az alapkörben Humphriesszal, le is győzte 5–2-re, „pótvizsgára” utasítva az angolt. (Ha valaki a csatolt keretes statisztikában nem talál korábbi mérkőzést, az nem véletlen: a home darts-eredmények a speciális körülmények miatt nem számítanak be a hivatalos PDC-statisztikákba.)
A másik walesinek, Jamie Lewisnak is van már skótvilágbajnok-verő élménye, a széria első játéknapján ő győzte le, s végül jobb legkülönbséggel ő előzte meg a vb-címvédő Wrightot.
Az estét ismét élőben követhetik nyomon, a Sport2 csatornán.

DARTS, PDC Home Tour. Sport2 20:30 rájátszás 3. csoport (35. játéknap) mérkőzései (felv., kommentátor: Ziegenhám Medárd)

Kapcsolódó

PDC HOME TOUR, RÁJÁTSZÁS, 3. CSOPORT

A játékosok
Gary ANDERSON (skót).
Életkora: 49 éves. Világranglista-helyezése: 9. Legjobb eredményei: világbajnok (PDC, 2015, 2016), vb-elődöntős (BDO, 2003). Az első körben 1. (30. csoport, 6 ponttal)
Luke HUMPHRIES (angol). Életkora: 25 éves. Világranglista-helyezése: 34. Legjobb eredménye: vb-negyeddöntős (PDC, 2019, 2020), „ifjúsági” világbajnok (2019). Az első körben 2. (5. csoport, 4 p.), majd 1. (28. csoport, 6 p.)
Jamie LEWIS (walesi). Életkora: 53 éves. Világranglista-helyezése: 60. Legjobb eredménye: vb-elődöntős (PDC, 2018), World Grand Prix-negyeddöntős (2015). Az első körben 1. (1. csoport, 4 p.)
Nick KENNY (walesi). Életkora: 27 éves. Világranglista-helyezése: 109. Legjobb eredményei: BDO World Trophy-elődöntős (2017). Az első körben 1. (5. csoport,
A program
Anderson–Kenny (örökmérleg: –), Humphries–J. Lewis (öm: –);
Kenny–J. Lewis (öm.: 2–2–0–0), Anderson–Humphries (öm.: 2–1–0–1);
Humphries–Kenny (öm.: – ), Lewis–Anderson (öm.: 8–1–0–7)
Győzelmi esélyszámok: Anderson 1.67, Humphries 3.60, J. Lewis 6.00, Kenny 13.00