Miért nagy baj a Houston Rocketsnek, hogy Russell Westbrook koronavírusos? • SportTV

Miért nagy baj a Houston Rocketsnek, hogy Russell Westbrook koronavírusos?

Szabó Máté avatar Szabó Máté 2020. 07. 13. 19:14    
Olvasási idő: 2 perc

Amellett, hogy a játékos egészsége a legfontosabb természetesen, azért is, mert hatalmas veszteség az NBA-nek, ha a Houston Rockets nem tud teljes gázzal nekimenni a buboréknak, mert egy érdekes kísérlet szemtanúi vagyunk éppen, a magasember nélküli kosárlabdáé.

Russell Westbrook nélkül nehéz lesz a készülés. (Fotó: Getty Images)

Russell Westbrook magyar idő szerint hétfő éjjel jelentette be, hogy koronavírusos, de jól érzi magát, és karanténban van. Azt is kéri a követőktől, hogy vegyék komolyan, és viseljenek maszkot.

Tehát ezért nem tudott elutazni a társakkal Orlandóba (ahova egyébként James Harden sem utazott el).

Minél közelebb kerülünk az NBA július 30-i rajtjához, annál aggasztóbb ilyen híreket olvasni bármelyik játékosról. Russell Westbrook ráadásul ugye az NBA egyik legjobb játékosa, a 2016-17-es szezon MVP-je. Azért szerződött 2019 nyarán a Houston Rocketshez, hogy ott összeálljon James Hardennel, és bajnokesélyes csapatot alkossanak.

Sokáig úgy nézett ki, hogy ez nagyon nem jött össze, egyszerűen nem nézett ki jól a Rockets. Jó, sokan alapból nem szeretik azt a játékot, amit Mike D’Antoni játszat a csapatával. Egyszer csak lapot húzott 19-re a Rockets rutinos mestere, és persze Dary Morey GM, és elcserélték a center Clint Capelát Atlantába a 201 centis Robert Covingtonért. Ezzel Covington a maga 201 centijével lett a Rockets kezdőötösének legmagasabb tagja.

Ez pedig egy olyan kísérlet az NBA-ben, amilyen még sose volt: A HOUSTONI ZSEBRAKÉTA kilövése.

Írtunk róla magunk is. Sokan szkeptikusak voltak, de egyszer csak elkezdett működni. De olyannyira, hogy Westbrook megvadult a cserét követően, és élete egyik legjobb játékát mutatta. A leállásig.

És kapaszkodjon meg mindenki, de a vegasi fogadóirodák úgy elájultak ettől, hogy a nyugati konferencia hatodik helyén álló csapat (rendben, sűrű a mezőny, de hivatalosan akkor is ott ál a Rockets) oddsai voltak a negyedik legalacsonyabbak a Lakers-Bucks-Clippers hármas mögött. Vélhetően csak voltak, mert az okos játékmesterek minden bizonnyal változtattak a számokon.

Nem arról van szó, hogy Westbrook nem fog játszani, szó sincs róla, remélhetőleg hamar túl lesz ezen, és már indulhat is. Pusztán arról van szó, hogy ezzel is rövidül az az idő, amit a csapat együtt gyakorolhat, pedig D’Antoni épp azt nyilatkozta, hogy ha van, ami jó ebben a helyzetben, az az, hogy a csapat teljes mértékben fel tud készülni az új stílusra a hajrá előtt. Ez nem valósul most meg, és ugye James Harden sincs ott a többiekkel még…Bízzunk benne, hogy ő a tervek szerint megérkezik a hét közepén.

Egy hatalmas szerencséje van a Rocketsnek, hogy náluk játszik Eric Gordon, aki ilyen helyzetekben igazi hősként szokott beugrani James Harden mellé.

Persze az is fontos, hogy a buborékban mindenki tartsa majd be a szabályokat.