Pénteki futballtrió, Sport TV-módra • SportTV

Pénteki futballtrió, Sport TV-módra

2020. 09. 25. 13:38    
Olvasási idő: 2 perc

Hagyományos pénteki ajánlatunkkal jelentkezünk a labdarúgás híveinek. Kora este kerül a műsorba szokásos Europálya-magazinunk – fókuszban a magyar kupacsapatok európai sikerdöntetleneivel – , este Bundesliga-bajnokival jövünk, és a Süperligből is megmutatjuk a bajnok aktuális mérkőzését

André Silva júniusban duplázott az Olimpiai Stadionban, amikor az Eintrachr 4–1-re megverte házigazdáját (Getty Images)

HERTHA–FRANKFURT

Parádés, és kissé váratlan nagy győzelemmel kezdte az idényt a berlini csapat, 4–1-re győzött  Brémában. Egy meccsből persze dőreség végleges következtetéseket levonni, de a braunschweigi kupakudarc csorbáját látványosan köszörülte ki Bruno Labbadia együttese. A Kölnből frissen érkező Jhon Córdoba játéka, no meg 90. perces gólja meggyőzte a mestert,az első hazai bajnokin helyet szorít a kezdőben a kolumbiai csatárnak. A siker azonban nem biztos, hogy „fixálja” a felállási rendszert, Labbadia az idegenben győztes 4-4-2-t könnyen lehet, hogy 4-4-3-mal vagy 4-2-3-1-gyel váltja fel.
A Frankfurt hazai 1–1-gyel rajtolt az újonc Bielefeld ellen, ez azért nem számít csúcseredménynek. Da Costa válthatja fel Chandlert a középpálya jobb oldalán, de Zuber szerepeltetése is alternatíva lehet. Esetleg Barkok is válthatja Koht, ez esetben a „dupla hatos” megoldással offenzívebb lehet kissé az Eintracht játéka.

 

KARAGÜMRÜK–BASAKSEHIR

Okam Buruknak sokat kell „agyalnia”, hogy rántsa ki a gödörből bajnokcsapatát (Fotó: Getty Images)

A friss bajnok Basaksehir egy újonccal már megjárta, a nyitó meccsén kikapott a másodosztályú bajnok Hataysportól. Aztán otthon zakózott a rekordbajnok Galatasaraytól is, ugyancsak 2–0-ra, így megesett az a csúfság a címvédővel, hogy két játéknap után pont és szerzett gól nélkül sereghajtó a Süperligben. Ez persze aligha marad így, de most igazi győzelmi kényszerben van a játékosként egykor vb-bronzérmes Okan Buruk együttese.
A Karagümrük a „nem kívánt gyermek” az élvonalban, a négycsapatos másodosztályú osztályozó győztese, ha úgy tetszik, a liga 21. csapata.  A Liga I. 5. helye után vágott az osztályozónak, aztán megverte a 4. Akhisarsport (3–3, 1–0), majd az egymeccses fináléban 1–­1 után 11-esekkel a harmadik Adana Demirsport is. Nem abszolút újonc az élvonalban, eddig hat évadot töltött a legjobbak közt, először az „ősidőkben” 1958 és 1983 között, majd egy egyidényes ”beugróval” 1983–84-ben. Egyelőre viszi az újoncok szokásos lendülete, a nyitó fordulóban otthon 3–0-ra verte meg a Malatyasport, majd ikszelt (2–2) Gaziantepben, így az előkelő 4. helyen áll a táblázaton.
Este kiderül, szerez-e újabb meglepetést vagy helyrebillen a „világ rendje” a Süperlig 2020–21-es kiírásában is…
(A Tottenham-szurkolóknak van egy kis bónuszunk is, a török bajnoki előtt megmutatjuk csapatuk csütörtöki El-selejtezőjét is Észak-Madedóniából.)

Sport1 19:00 Europálya futballmagazin (műsorvezető: Haraszti Ádám, szakértő: Bodnár Zalán /Nemzeti Sport/ és Várhidi Péter).  BUNDESLIGA, 2. forduló. Sport1 20:30  Hertha BSC–SG Eintracht Frankfurt (kommentátor: Faragó Richard, műsorvezető: Haraszti Ádám, szakértő: Várhidi Péter). EURÓPA-LIGA, SELEJTEZŐ, 3. forduló. Sport2 17:00 FK Skendija 79–Tottenham Hotspur FC (felv., kommentátor: Gulai Miklós). SÜPERLIG, 3. forduló. Sport2 19:00 Fatih Karagümrük SK–FK Ístanbul Basaksehir (kommentátor: Gyulai Miklós)