18 kupagyőztessel jön a Sport TV-re a BL 2. fordulója • SportTV

18 kupagyőztessel jön a Sport TV-re a BL 2. fordulója

2022. 09. 08. 13:05    
Olvasási idő: 2 perc

A Sport1-en, a Sport2-n és az AMC Mikrón a Bajnokok Ligája 2. fordulójában összesen 18 olyan futballcsapat lesz élőben látható, amely nyert már nemzetközi kupát.

A Bajnokok Ligája második fordulójában kizárólag olyan mérkőzéseket mutatunk meg élőben a Sport1-en, a Sport2-n és az AMC Mikrón, amelyen legalább egy, de inkább két olyan csapat lép fel, amely korábban nyert már nemzetközi kupát.

A keddi nyitányon 18:30-tól a Sport1-en a többek között három BEK-et, illetve BL-t nyert Internazionale plzeni vendégjátékét mutatjuk meg, míg a Sport2-n ugyanebben az időben a hajdani KEK-győztes Sporting fogadja a KEK-et, továbbá két UEFA-kupát nyerő, 2019-ben BL-döntős Tottenhamet. Mindkét gárda számára Csehországban az életben maradás, Portugáliában pedig a hibátlan mérleg megtartása a cél!

Az esti programban a Sport1-en összesen 10 BEK-, illetve BL-győzelmet eresztünk egymásnak, és a Napoli elleni bukás miatt a hatszor megkoronázott Liverpool már most az életéért játszik. Csak hát az Ajax a Rangers elleni 4-0-val igazolta, hiába a nyári kiárusítás (többek között Antony, Lisandro Martínez, Mazraui és Gravenberch is elment), a saját akadémia, illetve a remek játékosmegfigyelői hálózat garancia a folytatásra. A Sport2-n „csak” egy KEK- (Rangers) és egy UEFA-kupa-győztest (Napoli) eresztünk egymásnak, míg az AMC Mikrón az Európa-ligát összesen háromszor megnyerő Atlético Madrid látogat a hajdan UEFA-kupa-győztes Leverkusenhez.

Szerdán a 18:45-ös sávban a Sport2-n a BEK/BL történetének második legeredményesebb csapata, a Milan fogadja az 1967-ben VVK-t nyerő Dinamo Zagrebet, míg az AMC Mikrón az UEFA-kupa utolsó (2009) nyertese, a Sahtar Doneck fogadja Lengyelországban a skót futball történetének egyetlen BEK-győztesét, a Celticet. A későbbi sávban pedig a Neymar, Mbappé, Messi trióval felálló, volt KEK-győztes, 2020-ban pedig BL-döntős PSG vizitál a Maccabi Haifánál, míg a Sport2-n az egykoron KEK-et nyerő, a bukmékereknél jelenleg a BL legnagyobb esélyesének tartott Manchester City fogadja az 1997-ben Európa királyává koronázott Borussia Dortmundot. És még ilyen felhozatal mellett sem törpül el az AMC Mikro 21 órás meccse, amelyen két kétszeres BEK-/BL-győztes gárda parádézik egymással Torinóban, avagy jöjjön a Juventus-Benfica ütközet.

Bárhogyan is számolunk, a Bajnokok Ligája második fordulójában élőben mutatunk meg 18 nemzetközi kupagyőztest, már csak miattuk is érdemes lesz velünk tartani!