LeBron James ma NBA-rekordot fog dönteni, de Jimmy Butler meg akarja keseríteni a napját • SportTV

LeBron James ma NBA-rekordot fog dönteni, de Jimmy Butler meg akarja keseríteni a napját

2020. 10. 11. 17:51    
Olvasási idő: 2 perc

Az biztos, hogy LeBron James lesz az NBA történetének legtöbb playoff-meccsét játszó játékosa, ha pályára lép az NBA-döntő hatodik meccsén. De miért ne lépne? Soha nem hagyott még ki rájátszás-meccset. Ettől még bajnok nem lesz automatikusan, kiderült ugyanis, hogy Jimmy Butler méltó ellenfele, és a Lakers-Heat párharc fantasztikus lezárása ennek a furcsa NBA-szezonnak.

Epikus küzdelem. (Fotó: twitter / @NBA)

LeBron James az éjjel 260. rájátszás-meccsén fog pályára lépni az NBA-döntő hatodik meccsén, ezzel

a Király egyedüli listavezető lesz, megelőzi majd Derek Fishert,

akivel pillanatnyilag holtversenyben rekorderek 259 megvívott playoff-találkozóval. A listán utánuk következő Tim Duncan 251-gyel vonult vissza, a jelenleg aktív kosarasok közül Andre Iguodala áll legközelebb James-hez, ő 165-ször lépett pályára a rájátszásban.

Azért a 10 megvívott döntő, és a további 4 rájátszás-szereplés meghozta az eredményét.

De biztosak vagyunk benne, hogy LeBron James ezt a csúcsot szívesen elengedte volna, és sokkal boldogabb lett volna két napja, ha Danny Green és Markieff Morris valamivel higgadtabb és ügyesebb az ötödik meccs végén, és ezzel nem szakad meg a Black Mamba mez veretlenségi sorozata:

A végjáték:

A teljes meccs összefoglalója:

Egy látványos mini-movie a meccs legszebb pillanatairól:

Aki azt mondja, hogy LeBron Jamesnek nem kellett volna leadnia Danny Greennek a labdát, az nem figyel eléggé. Világosan látszik, hogy NÉGYEN (!!!) csüngtek Jamesen – aki tényleg mindent megtett megint a sikerért, 40 pontot szerzett, leszedett 13 lepattanót és kiosztott 7 gólpasszt -, és ő a lehető legüresebben álló Greent játszotta meg, aki kihagyta az ajtó-ablak helyzetet. Ez az a fajta dobás volt, amit John Paxson vagy Steve Kerr be tudott dobni, amikor arra szükség volt még egy másik korszakban egy másik legendának, akit Michael Jordannek hívtak.

Eldőlt, hogy Jimmy Butler méltó ellenfele LeBron Jamesnek egy NBA-döntőben is, a Miami Heat pedig méltó ellenfele a Los Angeles Lakersnek, és így teljesen nyíltsisakos küzdelem alakult ki a döntőben. Jimmy Butler a múltkori eszement varázslata után megint mindenkit lenyűgöző volt, ezúttal egy „csak” 35 pontos tripla-duplát hozott össze 35 ponttal, 12 gólpasszal és 11 lepattanóval. És hogy mekkora vezére a Heatnek? Jelenleg a döntőben mind az öt alapstatisztikában ő csapata legjobbja: 29 pont, 10,2 gólpassz, 8,6 lepattanó, 2,6 labdaszerzés és 0,8 blokk az átlaga.

Aki eddig nem ismerte olyan jól Jimmy Butlert, az olvassa el ezt a cikket, amiből azt ki is hagytuk, hogy Hannah Montana rajongó, és hogy az egyetemen hol rózsaszín Hannah Montanás hátizsákban mászkált, hol cowboycsizmában és kalapban.

Butler óriási karakter, aki megérdemli, hogy LeBron James méltó ellenfeleként beszéljünk róla.

Ezt a titulust nagyon kevesen érdemelték ki az elmúlt 17 évben, óriási dolog, és ne feledjük, jelenleg az örökmérleg kettejük között 20-19 Jamesnek, és úgy tűnik, Jimmy nem szeret veszíteni…

De ha nyer a Lakers, 17-szer lesz bajnok, amivel beállítja a Boston Celtics NBA-rekordját bajnoki címek tekintetében.

Érdekesség: Ha nyer a Lakers, 24 órán belül éri utol Lewis Hamilton Michael Schumachert, Rafael Nadal Roger Federert és a Los Angeles Lakers a Boston Celticset rekordot jelentő futamgyőzelmek, Grand Slam-sikerek és NBA-bajnoki címek tekintetében. Sporttörténeti szempontból ez nem hangzik olyan unalmasnak.

A hatodik meccsel ma éjjel folytatódik az NBA-döntő. Közvetítjük fél kettőtől a Sport1-en, majd hétfőn 22 órától a Sport2-n is meg lehet majd nézni.