Gondoltad, hogy a 76ers és a Suns 5-1-gyel áll majd hat meccs után? • SportTV

Gondoltad, hogy a 76ers és a Suns 5-1-gyel áll majd hat meccs után?

2021. 01. 03. 19:25    
Olvasási idő: 2 perc

Nagyjából két hét telt el az NBA 2020-21-es szezonjából, és jelenleg a Philadelphie 76ers és a Phoenix Suns vezeti a ligát. Történtek meglepetések, két bajnokesélyest úgy megpofoztak, mint a cukorkát lopó gyerekeket, születtek NBA-rekordok és történelmi pillanatok, és vasárnap jön az Alley-oop, ahol például ezekről is beszél majd bővebben Bazska és Csabi.

A kép csalóka, 2018-ban dobott rá ennyi néző előtt Embiid a Suns ellen. (Fotó: @NBA / twitter)

Felsorolni is nehéz, milyen sok dolog történt már ebben a szezonban az NBA-ben, nem is teszünk rá kísérletet, hogy elmondjunk mindent, de azért azt érdemes kiemelni, hogy a Philadelphia 76ers és a Phoenix Suns vezeti a keleti és nyugati konferenciát pillanatnyilag. Mindkét csapat 5-1-es mutatóval áll. Álljunk meg egy szóra? A Philly és a Phoenix?

Bizony.

Pedig mindkét csapatnál hatalmas változások történtek a ’’nyáron’’. Philadelphiában új edző van, Doc Rivers érkezett a csapathoz a csúnyán leszereplő Clipperstől, és az elnök is új, Daryl Morey az, aki a Houston Rocketsszel szakított, miután lógó orral távozott Orlandóból James Hardenékkel. Tehát mindketten egy hatalmas csalódás után kötöttek ki Philadelphiában. Aztán elkezdték átformálni a csapatot. Szó volt James Hardenről is, aki elkívánkozik Houstonból, legszívesebben követte volna Moreyt ide, de ez a csere (egyelőre) nem történt még meg. Joel Embiid, Ben Simmons és Tobias Harris mellé Seth Curry és Danny Green került a kezdőcsapatba a Dallasba cserélt Josh Richardson és az Oklahoma City Thunderhez postázott Al Horford helyett. Eddig nagyon úgy tűnik, ez a dolog most működhet majd.

A Phoenix Suns hibátlanul zárta a buborékot, ez egyfajta szenzáció volt, talán több is annál. Aztán felforgatták a keretét, és megszerezték az elmúlt évtized legjobb klasszikus értelemben vett irányítóját, Chris Pault, aki nem fiatal, és akinek nem olcsó a szerződése. Viszont a 2019-20-as szezonban pofás kis csapatot faragott ifjú társaival az Oklahoma City Thunderből. Megtanította őket győzni, és az alapszakasz mellett a rájátszásban is szépen muzsikáltak. így nagy értéke lehet a Sunsnak, amely a rájátszásért küzd. Pontosbabban azért, hogy 2010 után végre ismét bejusson oda. A buborékban még a Miami Heattel döntőző Jae Crowder is úgy döntött, hogy a Phoenx Suns mezét ölti majd magára. A fiatal Devin Booker, Deandre Ayton, Mikal Bridges hármasra épülő kezdőötös két rutinos, sok nagy csatát megélt veteránnal egészült ki. És 5-1-gyel állnak Monty Williams tanítványai.

Nem hisszük, hogy sokan fogadtak arra, hogy ez a két alakulat ilyen jól áll majd két hét után…

Arra sem lehetett számítani, hogy a Los Angeles Clippers 51 ponttal kap ki a Dallas Maverickstől, ahogyan azt sem láttuk előre jönni, hogy a Miami Heat ellen a Milwaukee Bucks bever 29 triplát, ami NBA-rekord egy olyan meccsen, amin 47 ponttal nyer. Hogy aztán egy nappal később a Heat nyerni tudjon…

Az viszont nyilvánvaló volt, hogy egyszer végre megkapja Becky Hammon a lehetőséget, hogy vezetőedzőként irányítsa a Spurst, és erre december 30-ig kellett várni. LeBron James 36. születésnapján írt Hammon történelmet, de James sem unatkozott, hiszen győzelemre vezette csapatát, ráadásul zsinórban 1000. alapszakaszmeccsén dobott legalább 10 pontot, ami hatalmas rekord, és ami felfoghatatlanul sokat elárul James nagyságáról.

Van tehát miről beszélni, ha szóba kerül az NBA, és ma 20 órától szóba fog. Ekkor jelentkezik az Alley-oop a Sport2-n, hogy utána 21 órától élőben közvetítsük a Detroit Pistons-Boston Celtics meccset.