Tud-e ismételni a Fradi Metzben?

Sport TV avatar Sport TV 2021. 01. 24. 12:02    
Olvasási idő: 2 perc

Hét közben a kelet-európai meccspótló „villámturnén” részt vevő Metzet legyőzte a FTC kiváló hajrával. Az a 3. fordulóból elmaradt találkozó pótlása volt, most a „normál” visszavágó-időpontban ütközik meg a két együttes Franciaországban. A nap meccse előtt adunk egy másik BL-összecsapást a Győr csoportjából, utána meg következik a megszokott sportági talkshow.

Emily BVöl szerdán 5 k0sérletvől szerzett 3 góllal járult hozzá a Fradi győzelméhez a Metz ellen (Fotó: fradi.hu)

DORTMUND–PODRAVKA 

A B-csoport alsóházi helyosztóján az utolsó helyezett csatázik az utolsó előttivel. A Dortmund hat, a Podravka hét meccs óta nem szerzett pontot a BL-ben. A BVB szezonbeli egyetlen győzelmét az ellentétes pályaválasztásban nyerte meg Kaproncán 27–26-ra. A múlt héten a Dortmund Moszkvában vesztett a CSZKA (25–38), a Podravka otthon a Valcea (25–27) ellen. Ez utóbbi meccsen a horvátok házi gólkirálya, Dejana Milosavljevic 6-szor talált a kapuba, összes0tésben 567 góljával harmadik a sorozat góllövőlistáján.

METZ–FTC

Szerdán nagy meccsen győzte le az FTC a Metzet az Elek Gyula-csarnokban,  a találkozón többször is változott a vezető kiléte. Mindkét együttesnek 12 pontja van, de a franciák egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak. Örökmérlegük nyelve a Fradi javára billen el: a zöld-fehérek 9-szer nyertek eddig, a metziek 4-szer, két döntetlen mellett. Emmanuel Mayonnade, a franciák edzője csalódottan nyilatkozott a szerdai mérkőzés után, hiszen a csoportelsőséget célozta meg csapatával, s nem számított arra, hogy a múlt hét végén gyengélkedő FTC ilyen kiváló teljesítményt nyújt. Elek Gábor aforisztikus rövidséggel tekintett előre a visszavágóra: „Az a csapat nyer, amelyik többet tanult a szerdai meccsből”.
Mindkét oldalon a védekezés stabilizilása lehet az elsődleges cél, amelyik csapatnak ez jobban sikerül, megnyerheti a vasárnapi találkozót.

Legutóbb a BL-ben éppen az FTC tudta legyőzni hazai pályán a Metzet, 2017 januárjában, azaz két esztendővel ezelőtt. Szép volna „keretbe zárni” ezt az imponáló sorozatot!

A mérkőzést rögvest követi a Harmadik Félidő, amelyben női kupacsapataink – ne feledjük, az új Európa-ligában szerepelt a hét végén a Siófok és a Vác is – mérkőzésinek elemzése mellett, nyilván szót ejtenek szakértőink férfiválogatottunk braváros vb-szerepléséről is. A műsor sztárvendég az Audi ETO francia irányító klasszisa, Estelle Nze Minko lesz.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, csoportkör. Sport1 15:45 BV Borussia 09 Dortmund–Podravka Vegeta Koprivnica (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Tóth Tímea); Sport1 17:45 Metz Handball–FTC-Rail Cargo Hungaria (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Tóth Tímea); Sport1 17:30  Harmadik Félidő kézilabda-talkshow (műsorvezető: Ágai Kis András)

Cookie beállítások