A milánóiak Nápoly nyomába erednek • SportTV

A milánóiak Nápoly nyomába erednek

2023. 01. 14. 15:47    

A Napoli pénteken este valósággal tönkreverte az első számú üldözőjévé előlépett Juvét, szombaton az elmúlt két milánói scudettobirtokos a Milan és az Inter igyekszik legalább nem növelni hátrányát a déli trónkövetelő mögött…

Calhanogglu é Skriniat válhetúúlg kezdőként kap szerepet a San Siróban

Fura időszakot zárt január első tíz napján az Inter: előbb megtörte a Napoli 2023-ig kitartó idénybeli veretlenségét, majd egy gyakorlatikólag megnyert meccsen két pontot „elhagyott” a hosszabbítás perceiben Monzában. Végül pedig csak nagy nehezen, a hosszabbításban sikerült felülkerekednie a másodosztályú Parmán a Coppa Italia nyolcaddöntőjében.
Jelenleg a bajnokságban 13 pont (!) a hátránya a listavezető nápolyiak mögött, ezt szeretné most tízre visszadolgozni a kiesés elleni harcban igencsak érdekelt Hellas ellen.
A hét közi kupameccsen Lukaku, Brozovic, Barella és Calhanoglu a cserepadon kezdett, a török klasszis valószínűleg a Serie A-ban kezdő lesz, mi több, Skriniar és Dzeko is alighanem a pályra kerül a kezdő sípszókor, Darmian meg Dumfriest válthatja a középpályássor jobb szélén. A támadókettős jobb oldalán pedig Joaquín Correa is számításba jöhet Lautaro Martínez helyett,
A vendégcsapatban az új edző, Marco Zaffaroni véhetően keveset vátoztat a Cremonese elleni együttesen, vélhetően a hétfői hős Darko Lazovics vezérletével küldi pályára. A sokoldalú középpályás a Bentegodiban elért duplájával kétszer annyi gólt szerzett, mint az előző idényben összesen (34 meccs, 1 gól), igaz, kicsit előbbre játszott a szokottnál, közvetlenül az ék Djurics mögött.
Három statisztikai érdekesség a meccsről. 1. Az Inter legutóbbi 12 hazai meccse mindegyikén szerzett gólt a Hellas Verona ellen, ezt megelőzően 1990. március 11-én nem talált be ellene a San Siróban (0–0, Giovanni Trapattoni edzőségével). 2. Egyetlen csapat sem rúgott több gólt az első félidőben az idényben az Internél (19), egyetlen csapat sem, kapott többet a második 45 percben a Veronánál (20). 3. Edin Dzeko legutóbbi 4 hazai mérkőzésén egyaránt betalált a Verona kapujába, beleértve a két csapat legutóbbi tavaly áprilisi meccsét is. Emellett gólt szerzett első Hellas elleni Serie A-találkozóján is 2015. augusztus 22-én a Roma színeiben.

KÉTSZER KÉT MINISTATISZTIKA A NAP MÁSIK KÉT ÉLŐ MECCSÉRŐL

CREMONESE–MONZA

+ A Cremonese nem szerzett gólt legutóbbi négy hazai Serie A-meccsén – ötös ilyen sorozata még sosem volt. Összesen két gólt szerzett hazai pályán az idényben, ilyen kevés csak a Sampdoriának van az öt európai topligban 2022–23-ban. o A Monza legutónni két meccse remire végződött (a Fiorentina és az Inter ellen), azok után, hogy előtte 15 mérkőzésen csupán egyszer ikszelt (Leccében szeptember 11-én, 1–1-re). = Daniel Ciofani, aki a cremonaiak eddigi utolsó gólját szerzet a Salernitana ellen, a B-ligában három gól közvetlen részese is volt a Monza elleni 4 meccsén (két gól, egy assziszt), ez ugyanazon a találkozón történt tavaly február 6-án, a 3–2-re végződőn. + Carlos Augusto 4 találattal a Monza házi gólkirálya az idényben, ez kettővel több mint bármelyik csapattársáé – ezzel ő az egyetlen védő a ligában, aki a legtöbb gólt szerezte saját együttesében.

LECCE–MILAN

+ A Lecce csupán kétszer győzte le a Milant 21 Serie A-meccsükön (2–1-re 1997-ben és 1–0-ra 2006-ban), ez a második legalacsonyabb győzelmi rátája (6.3%) azon klubok ellen, amelyekkel 10-nál többször játszott az élvonalban (ennél csak a Roma elleni 6.1% rosszabb). o A Milan 0–0 játszott legutóbb feljutó csapat ellen (Cremonese, november), ez előtt 2016-ban maradt két újonc ellen egymás után kétszer góltalan (Bologna, Carpi). = Az idényben legalább 8 mérkőzésen védő kapusok közül a monzai Wladimro Falcome védési hatékonysága a második a ligában (75%), nála csak a juvés Wojciech Szczesnyé volt jobb a forduló előtt. o Sandro Tonali eltiltás miatt nem játszhat. 2020-as érkezése óta a Milan 67%-át megnyerte azon mérkőzéseknek, amelyeken pályára lépett, az a hiányában 59%-ra csökken (a pont/meccs arány meg 2.2-ről 1.9-re) – nem túl jó előjel a bajnok számára…

SERIE A, 18. forduló. Sport2 14:45 Cremonese Calcio–AC Monza (kommentátor: Fülöp Marcell, műsorvezető: Faragó Richard, szakértő: Hajdu Attila); Sport2 17:45 US Lecce–AC Milan (kommentátor: Fülöp László, műsorvezető: Faragó Richard, szakértő: Hajdu Attila); Sport2 20:30 FC Internazionale–Hellas Verona (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Faragó Richard, szakértő: Hajdu Attila)