Idegtépő siker Ukrajna ellen • SportTV

Idegtépő siker Ukrajna ellen

2015. 04. 23. 18:43    
Olvasási idő: 2 perc

Nagyot lépett a hőn áhított feljutás felé a magyar jégkorong-válogatott, amely kétgólos hátrányból felállva legyőzte Ukrajnát Andrew Sarauer vezetésével.

Ukrajna ellen folytatta szereplését a magyar jégkorong-válogatott a krakkói divízió I-es világbajnokságon. A feljutásról álmodozó magyar csapat elképesztően kezdett, az első harmad féléig kapura sem lőttek az ukránok. A folytatásban kijött a szorításból riválisunk, amely nagy szerencsével megúszta az első felvonást kapott gól nélkül.

A második harmad elején mégis Ukrajna került előnybe, Blagoj emberelőnyös lövése talált utat a magyar kapuba. Chernomaz fiai nagyon hajtottak a találat után, de “csak” két kapuvasig (Metcalfe, Sarauer) juttottak. Az ukránok pedig öt perccel a játékrész vége előtt megduplázták előnyüket. Vas Márton rossz passza után könnyedén kijátszották a védelemet, és végül Gnidenko volt eredményes. A hidegzuhany után gyorsan eszmélt válogatottunk, amely Sarauer révén szépített. A felvonás utolsó percében Blagoj szólója után okozhatott volna még nagyobb gondot a magyar csapatnak, de szerencsére elhibázta a lehetőséget.

A szünet után ismét hatalmas elánnal kezdett Magyarország, riválisunk a harmadból is alig tudott kijönni az első öt perc során. Ennek ellenére igazán komoly lehetőséget nem sikerült kialakítani a fölény során. Néhány perccel később emberelőnyben összejött az egyenlítés, Sarauer zseniális passzát Kóger váltotta gólra. Egy kontra (és több idegtépő perc után) után egy újabb gólt hozott össze ez a duó, megfordítva ezzel a meccset. A szerepek annyiban változtak, hogy ezúttal a remekül játszó Sarauer volt, aki befejezte az akciót. A meccset (egy kis videózást követően, nem adták meg az ukrán gólt, joggal) Sofron döntötte el, aki emberhátrányban szerezte meg a negyedik magyar találatot.

A győzelemmel a magyar csapat egyetlen sikerre, illetve döntetlenre van attól, hogy 2009. után ismét a legmagasabb osztályban szerepelhessen, míg az ukránok könnyen lehet, hogy búcsúznak a divízió I-től.

(Sport TV)

DIVÍZIÓ I-ES VILÁGBAJNOKSÁG, Krakkó

Magyarország–Ukrajna 4–2 (1–0, 1–2, 0–0)
Gól:
Sarauer (37., 57.), Kóger (52.), Sofron (58.), illetve Blagi (25.), Gdinenko (35.)
Japán-Olaszország 3-2 (0-1, 1-0, 2-1)
Kazahsztán-Lengyelország 3-2 (0-0, 2-1, 1-1)

Olasz bukás, kazah feljutás

A magyarok által szerdán legyőzött olasz válogatott a hajrában kapott két góllal 3-2-es vereséget szenvedett az eddig pont nélküli japán csapattól a krakkói divízió I/A jégkorong-világbajnokság csütörtöki, 4. fordulójában. A kazah jégkorong-válogatott feljutott a 16-os világelitbe, miután a házigazda lengyel csapatot is legyőzte. Kazahsztán öt perccel a vége előtt szerezte meg a győztes találatot, melyet a meccsen duplázni tudó Sztarcsenko szerzett.

A Magyarország–Lengyelország találkozót szombaton 20 órától élőben közvetítjük a Sport2 HD-n.