BL-kedd este a Sport2-n • SportTV

BL-kedd este a Sport2-n

2017. 01. 10. 00:35    
Olvasási idő: 2 perc

Nem véletlen az egyik reklámszövegünk: „A sporttévé a BL televíziója” – a legnépszerűbb futballon és kézilabdán kívül három más sportágban is nálunk láthatók a Bajnokok Ligája mérkőzései – kettőből kedden is közvetítünk mérkőzést a Sport2 csatornán.

PAOK–NEPTUNAS KLAIPEDA

A férfi kosárlabda BL-ból a legtöbb mérkőzést természetesen a Szolnoki Olaj csoportjából (E) közvetítettük, de időről időre más csoportokból is adunk egy kis kosár-ízelítőt. Kedden a C-jelű nyolcas 12. fordulójának érdekes találkozója keról a képernyőre. A görög PAOK jelenleg 16 ponttal a 4. helyen áll a csoportban, vendége, a litván Neptunas Klaipeda 19 pontjával a második. A két együttes november 16-án már megmérkőzött egymással Klaipedában, akkor a baltiak parádés, 21–9 –es utolsó negyeddel fordították a maguk javára, s nyerték meg 68–63-ra a találkozót a nemzetközileg ismertebb, a 90-es években még Saporta- és Koracs-kupát is nyerő görögöket. A hellének együttesében egyébként öt amerikai légiós mellett egy-egy szerb és lett kosaras is található, míg a litvánoknál a a hazaiak mellett 3 amerikai és egy jamaicai vendégjátékos alkotja a 13 tagú játékoskeretet.

VÄXJÖ–SPARTA PRAHA

A jéghokisok BL-sorozata már az elődöntőnél tart. Ennek a kiírásnak a svéd együttesek voltak a főszereplői, a negyeddöntőbe három csapatuk jutott el, és az oda-visszavágós, kétmeccses elődöntő mindkét ágára került skandináv klub. A Växjö Lakers a csoportküzdelmek során két-két győzelemmel és hosszabbításos vereséggel előzte meg a fehérorosz Junoszty Minszket és a cseh Mladá Boleslavot, majd egy-egy döntetlennel és győzelemmel kiverte a német EHC Münchent, 1-1 győzelemmel és vereséggel, 6–5-ös gólkülönbséggel a finn SaiPát, végül a svájci ZSC Lions ellen 0–0, 3–2-vel jutott a négy közé. Ellenfele, a cseh Sparta Praha csak másodikként ment tovább az O-csoportból a svéd Frölunda mögött, megelőzve a lengyel ComArch Cracoviát. A kieséses szakaszban előbb a finn Kärpät Oulun jutott túl minimális különbséggel (1–1, 1–0), majd a svéd HV71-et idegenbeli 2–4 után hazai 5–0-val ejtette ki, végül ugyancsak svájci ellenfelet, az SC Bernt 1–­1, 4–1-gyel ütötte el az elődöntőtől. A svédeknek tehát már ebben a sorozatban volt cseh csapat ellen sikerélményük, a prágaiak meg már vertek meg svédeket – most majd kiderül, tud-e valamelyikük előnyt szerezni a jövő heti visszavágóra. (Tavaly egyébként mindkét együttes szintén ott volt a mezőnyben, a Växjőt a honfitárs Djurgarden búcsúztatta a 32, a Spartát a finn Oulu – amelynek most visszavágott – a 16 között.)

SPORT2 18:00 PAOK Szaloniki–Neptunas Klaipeda, kosárlabda BL csoportkör 12. forduló (kommentátor: Gyulai Miklós)

SPORT2 20:00 Växjö Lakers–Sparta Praha, jégkorong BL-elődöntő, első mérkőzés (kommentátor: Gyulai Miklós)

Egy kis futsal-ráadás

Késő estére a Sport1-re is jut egy élő közvetítés. A spanyol futsalbajnokság 14. fordulójában a manapság a harmadik legjobb spanyol együttesnek számító, idei szuperkupa-győztes ElPozo Murcia a bajnoki táblázaton csupán 8. Aspil Vidal Ribera Navarrát fogadja. A favorit hazaiak erejét bizonyítja, hogy az eddigi 13 játéknapon ők kaptak ki a legkevesebbszer, csupán egyszer, ebben még az előttük álló Barcelonát (2) és Movistar Intert (3) is megelőzik.

SPORT1 21:00 ElPozo Murcia–Aspil Vidal RN, spanyol futsalbajnokság, 13. forduló (kommentátor: Farkas Norbert)