Legutóbbi frissítés 2017. január 19. 07:58
Csapatsportok

Levélben ajánlom! bezár

Másodszorra nyerne az UNI Győr

Fotó: fiba.com

Bár a magyar együttes szabadnapos, nem hagyjuk "magára" a férfikézilabda-vb-t, két meccset is közvetítünk a világversenyről. S nem maradunk le a győri kosaraslányok soron következő hazai Euroliga-találkozójáról sem.


FRANCIAORSZÁG–LENGYELORSZÁG

Sokcsapatos csoportrendszerű lebonyolításnál előfordulhat, hogy a vége felé egy-egy mérkőzés már elveszíti igazi tétjét, s afféle presztízscsatává szelídül. Az A-csoportot záró francia-lengyel meccsre Nantes-ben illik a fenti kitétel: teljesen mindegy, mi lesz a végeredmény, a címvédő és rendező kékek már csoportelsők, és az elmúlt idők világtornáin rendre remeklő lengyelek ezúttal a 17-24. helyért rendezett Elnök-kupában folytatják szereplésüket. Lengyelország a kézihistória folyamán először tavaly tudta legyőzni Franciaországot, januárban az Eb-n (31–26). Azt megelőző hét összecsapásukból a franciák hatszor megnyertek, egy végződött döntetlenül.
"Két meccsünk van hátra a csoportkörből, Japán és Franciaország ellen.  A japánokat nagyon szeretnénk legyőzni. A franciák elleni meccs oedig remek alkalom lesz a tanulásra, hiszen egyértelműen a világ legjobbjaival játszhatunk" – foglalta össze csapata teendőit Talant Dujsebajev, a mieink korábbi, a lengyelek jelenlegi szövetségi kapitánya az oroszoktól elszenvedett 24–20-as vereséget követően.

SPANYOLORSZÁG–SZLOVÉNIA

Veszelin Vujovics, a szlovénok montenegrói edzője – korábban játékosként az év kézilabdázójának is megválasztotta a világszövetség – folyékonyan beszél spanyolul, hiszen hosszú éveket töltött Hispániában. Játékosként az FC Barcelonát (1988–93) és a BM Granollerst (1993–95) szolgálta, majd edzőként a Ciudad Realnál (2000–03) dolgozott.
Éppen egy esztendeje a lengyelországi Eb-n találkozott a két együttes, roppant izgalmas csatában 24–24-re végeztek egymással. Azt az egy pontot szerezte – s ezzel kiesett – a szlovén együttes, s azt az egy pontot veszítették el csupán a csoportelső spanyolok. Most mindkettejük számára a csoportelsőség a tét, döntetlennel a spanyolok zárnának a B-jelű hatos élén.  A szlovénok három születésnapot is ünnepelhettek a héten: a fizioterapeuta Slavko Brezovnik hétfőn volt 46 éves, a beálló Blaz Blagotinsek kedden 23, a szövetségi kapitány Veszelin Vujovics pedig szerdán 56. Neki a legszebb ajándékként egy győzelemmel (és a vele járó csoportelsőséggel) kedveskedhetnének a tanítványai, egy nappal kitolva az ünneplést.

CMB CARGO UNI GYŐR–FAMILA SCHIO

A győriek egyetlen győzelmükkel egyelőre utolsók az Euroliga A-csoportjának táblázatán, igaz, éppen ez olaszok ellen is soron következő mérkőzésükkel visszaelőzik majd a török Mersint. Éppen a törökök ellen nyertek eddig egyedül – idegenben – Völgyi Péter tanítványai. Otthon még egyszer sem sikerült mindkét pontot megtartani, talán most jön el ennek az ideje is. A két csapat olaszországi találkozóját a Schio november 3-án 77–65-re nyerte meg úgy, hogy minden egyes negyedben külön-külön is több pontot szerzett a mieinknél. A pontszerzésben az olaszoknál a francia Endene  Miyem (20) és Isabelle Yacoubou (13), az amerikai  Jolene Anderson (11) és az olasz Giorgana Sottana (11) járt az élen, a győriek legeredményesebbje az amerikai Cyesha Goree (17 pont) volt, megelőzve honfitársát, Beth Kieselt (15) - képünkön – és a fehérorosz Tatjana Lihtarovicsot (10).


Sport1  17:30  Franciaország–Lengyelország férfi kézilabda vb, A-csoportmérkőzés (kommentátor: Matuz Krisztián, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Pásztor István)
Sport2  17:45  CMB Cargo UNI Győr–Famila Schio női kosárlabda Euroliga A-csoportmérkőzés, 9. forduló
(kommentátor: Gyulai Miklós, riporter: Barsi Gergely)
Sport1  20:45  Spanyolország–Szlovénia férfi kézilabda vb, B-csoportmérkőzés
(kommentátor: Petur András, szakkomentátor: Pásztor István)


Hozzászólás (0) Hozzászólok!

Eddig még senki sem szólt hozzá, légy Te az első!

Szólj hozzá!