Legutóbbi frissítés 2017. január 25. 07:18
Csapatsportok

Levélben ajánlom! bezár

Kosárbravú(ok)ban reménykedve

Fotó: basketballcl.com

Két, folyamatosan nyomon követett kosár kupacsapatunk közül  Szolnoki Olaj  utolsó csoportmeccsét játssza Belgiumban a BL-ben, az Uni Győr pedig csoportja 3. helyezettjénél szerepel Törökországban. Mindkettejük győzelme a bravúr kategóriájába tartozna.


CHARLEROI–SZOLNOKI OLAJ

A hazai Proximos Spirou éppen az E-csoport 6. helyét foglalja el, ezt a pozícióját nem is fenyegeti veszély. Pontszánban a Zielona Góra még befoghatja, de korábban oda-vissza legyőzte a lengyel együttest. A szolmokiak számára tanulóév volt ez az iény a BL-ben, csupán egyetlen győzelmet sikerült szerezni, még az ősszel az olasz Dinamo Sassari ellen. Bár a múlt héten az Olaj hazai pályán igencsak megszorongatta a listavezető Besiktast, de a bravúrgyőzelem akkor nem jött össze. Talán most, a törököknél kisebb játékerőt képviselő belgák ellen – igaz, ezt a meccset idegenben játsszák, ahol még nem termett babér a Tisza-partiak számára. Ősszel a Tiszaligeti Sportcsarnokban szoros meccsen a harmadik negyed végén még a szolnokiak vezettek, ám a hajrában Barnes és Brown sikeres büntetői eldöntötték a találkozót.

FENERBAHCE–CMB CARGO UNI GYŐR

Tavaly novemberben óriási meccset játszott a két csapat, 64–64 után 6 másodperccel a vége előtt az expécsi, magyar állampolgárságot kapott Allie Quigley két büntetőjével nyert a török együttes. Azóta a Győr egy kivételével minden meccsét elveszítette, a Fener viszont felkapaszkodott a táblázat harmadik helyére. A győri együttes legutóbbi háromvmeccsén 35, 27 és ismét 35 ponttal maradt alul, igaz, az első két alkalommal a csoport első (Dinamo Kurszk) és második (USK Praha) csapata ellen lépett fel idegenben. Most jön a harmadik elleni csata...

 


Sport1  17:45  Proximus Spirou Charleroi–Szolnoki Olaj, férfi kosárlabda BL, E-csoportmérkőzés (kommentátor: Faragó Richard, szakértő: Dávid Kornél, műsorvezető: Takács Rita)
Sport2  18:00  Fenerbahce–CMB Cargo Uni Győr, női kosárlabda Euroliga, A-csoportmérkőzés
(kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Zsivera Gábor)   

 


Hozzászólás (0) Hozzászólok!

Eddig még senki sem szólt hozzá, légy Te az első!

Szólj hozzá!