A szlovákok szalmaszála • SportTV

A szlovákok szalmaszála

2017. 05. 14. 08:37    
Olvasási idő: < 1 perc

Az egykori világbajnok szlovákok még mindig halvány reményt táplálhatnak az A-csoport utolsó, 4. továbbjutó helyének mmegszerzésére. Ehhez azonban az kellene, hogy mindkét meccsüket, az amerikaiak és a svédek ellenit is megnyerjék, no meg az utolsó fordulóbeli német–lett találkozó is a szájuk íze szerint alakuljon.

Zdeno Ciger vezetőedző gárdája eddig a várakozások alatt teljesített. Normál időben nem nyert meccset, de öt ütközete közül három is hosszabbításban, illetve a rávezetésekkel dőlt el. Ezekből egyet (Olaszország ellen) megnyert, kettőt (Dániával és Németországgal szemben) elbukott északi szomszédunk válogatottja, amelynek keretében – szokatlan módon – egyetlen NHL-játékos sem található. Most jönne a „lehetetlen küldetés“: meg kellene verni a Team USA-t, majd a menet közben tovább erősödő Svédországot is. Amerikai győzelem esetén a tengerentúliak roppant közel kerülnének a jelenleg elfoglalt második helyük végleges megszerzéséhez. Ez esetben a negyeddöntőben a másik, franciaországi csoport 3. helyezettjével vívnák a negyeddöntőt, azaz a svájci, cseh, finn, norvég kvartett valamelyikével.

Este felvételről a finn–svájci meccset is megmutatjuk a párizsi csoportból. Ennek tétje a normál időben továbbra is veretlen helvétek számára a bravúros, Kanada elleni hosszabbításos győzelem után a második hely megtartása, a finneknek pedig a továbbjutási esély megőrzése.

IIHF jégkorong-világbajnokság

Sport2 16:15 Szlovákia–Egyesült Államok A-csoportmérkőzés (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Szuper Levente)

Sport2 22:00 Svájc–Finnország B-csoportmérkőzés (felvételről, kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Balogh Tibor)