Kettős győzelemmel illene kijutni • SportTV

Kettős győzelemmel illene kijutni

2017. 06. 14. 08:59    
Olvasási idő: < 1 perc

A magyar nőikézilabda-válogatott kilencgólos előnnyel utazik Pozsonyba, hogy megvívja a világbajnoki selejtező visszavágóját. A párharc győztese kvalifikálja magát az év végi, decemberi vb németországi 24-es döntőjébe.

Az első találkozón Debrecenben kissé döcögve indult be a szekér, a 25. percben még csak 10–8-ra vezetett a dán sztáredző, Kim Rasmussen együttese. Szünetre a különbség hatra nőtt, majd a 34. percben megvolt a közte tíz. Öt perccel a vége előtt a szlovákok visszajöttek -7-re, végül a remeklő Görbicz Anita vezérletével 9 góllal győzött a magyar csapat – éppen annyival, amennyit a győriek világklasszis irányítója dobott. A magyar csapat további gólszerzői: Schatzl Nadine 6, Szöllősi-Zácsik Szandra (képünkön) 4, Bódi Bernadett 3, Kovacsics Anikó és Mayer Szabina 2-2, Tóth Gabriella és Hársfalvi Júlia. A szlovákok legjobbja Martina Skolková csapata 19 találatából 6-ot jegyzett.

Kim Rasmussen a győzelem mértékével elégedett volt, de nemtetszésének is hangot adott amiatt, hogy a mérkőzés egyes szakaszaiban a csapat eltért a megbeszélt taktikától, némelykor „összevissza” játszott. Mindenesetre legfontosabb stratégiai elképzelése, a védekezés hatékonyságának növelése megvalósítani látszik, hiszen északi szomszédaink az első félidőben csupán 8 gólig jutottak.

A két csapat játékerejének reális ismeretében a pozsonyi visszavágón is illene a mieinknek megnyerni a mérkőzést, azaz kettős győzelemmel kvalifikálni a vébére.(A 24-es mezőnyből korábbi érdemek alapján már ismert volt 11 résztvevő, hozzájuk csatlakozott a 9 európai selejtezőből eddig Románia és Svédország, a pánamerikai selejtező érmesei mellett még egy IHF-szabad kártyás csapat egészíti ki a résztvevők névsorát. A torna sorsolását június 27-én Hamburgban tartják.)

Sport1 17:30 Szlovákia–Magyarország női kézilabda vb-selejtező (kommentátor: Matuz Krisztián, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Tóth Tímea)