Négy csapatunk húsz ellenfélre vár • SportTV

Négy csapatunk húsz ellenfélre vár

2017. 06. 30. 07:47    
Olvasási idő: < 1 perc

Pénteken este Ljubljanában végzik el a férfi és a női kézilabda BL csoportkörének sorsolását. Au elmúlt kiíráshoz hasonlóan a magyar színeket a nőknél a címvédő Győri Audi ETO KC és az FTC–Rail Cargo Hungaria, a férfiaknál a bronzérmes Telekom Veszprém és a Mol Pick Szeged képviseli.

Nemcsak a magyar résztvevők kiléte, a lebonyolítási rend is változatlan. Az őszi alapszakaszban a férfiak A és B csoportjában 8-8 együttes játszik oda-vissza körmérkőzést (a C-D-ben 6-6), a nők 16 főtáblás csapatát 4, egyenként négytagú csoportba sorolják. Így két férficsapatunk 7-7, női együtteseink 3-3 ellenfelüket ismerik meg. Természetesen a korábbi eredmények alapján kiemeléseket és egyeg ország több csapata esetén az egy nemzetbeliek elkerültetésének elvét is érvényesítik, így egy-két ellenfél, illetve annak elkerülése már bizonyos a mieink számára. A Veszprém például azonos kétcsapatos kalapba került a Barcelonával, a Szeged a Celjével, így velük (és persze egymással) nem lesznek azonos csoportban. (Tehát a Szeged egyik ellenfele a Barca, a Veszprémé meg a Celje lesz.) A nőknél az elmúlt két évben egyaránt Final Four-résztvevő együttest emelték ki az egyes csoportok élére, azaz a Győr biztos nem játszik a csoportkörben a Vardarral, a Buducsnoszttal és a bukaresti CSM-mel, a Fradi viszont az utóbbi három egyikével kerül azonos kvartettbe.
További esélylatolgatás helyett inkább megkérjük önöket, kapcsoljanak péntek este a Sport1-re, ott élőben láthatják, mely csapatokkal kerül szembe az ősszel négy, a továbbjutásra egyaránt esélyes együttesünk.

Sport1 21:00 kézilabda EHF BL, a férfi és női csoportkör sorsolása (kommentátor: Ágai Kis András és Matuz Krisztián)