Kötelező kettős lecke a Vácnak • SportTV

Kötelező kettős lecke a Vácnak

2017. 09. 09. 09:39    
Olvasási idő: 2 perc

A magyar női bajnokság a világ egyik, ha nem a legerősebb női kézilabdaligája. (Európáé biztosan, hiszen az EHF rangsorában éppen az idén előzte meg Magyarország Dániát.) Ezért még az NB I ötödik helyezettje is nemzetközi kupalehetőséghez jut. A váci együttes így került a második számú kupasorozat első selejtező fordulójába, amelyben az izraeli Holón HC lesz az ellenfele. (A három további magyar induló közül a korábbi 2-2-zeres győztes Dunaújváros és Debrecen a selejtező második körében, a bajnoki bronzérmes Érd a harmadikban kapcsolódik be.) A váci csapat a nyáron tovább erősödött az FTC-ből érkező válogatott Szamoránsky Piroskával, s egyértelműen a továbbjutás esélyese. Az izraeli csapat feladta pályaválasztási jogát – ez jó néhányszor előfordult már ebben a sportágban – , így a visszavágót is a váci Sportcsarnokban játsszák. A továbbjutó csapat a második körben a német Buxtehuder SV-vel játszik, október közepén és egy hétre rá.

Sport2 17:45 Váci NKSE–Holón HC női kézilabda EHF-kupa selejtező mérkőzés (kommentátor: Matuz Krisztián, riporter: Gyulai Miklós)

Sport2 17:45 Váci NKSE–Holón HC női kézilabda EHF-kupa selejtező mérkőzés (kommentátor: Matuz Krisztián, riporter: Gyulai Miklós)

Kínai–finn KHL-viadal

A sok nemzetiségű KHL kínai–finn mérkőzését közvetítjük vasárnap. A kínai licencű nemzetközi válogatott – összesen két „félkínaival”, a Vancouverben született hátvéd Zachary Yuennel és a pekingi születésű, félig amerikai csatár Rudi Yuinggel a keretében – remekül kezdte a szezont, 4 győzelmével, 1 hosszabbításos és két „normál” vereségével a 7. helyen áll az összesített KHL-táblázaton úgy, hogy eddig minden mérkőzését idegenben, orosz csapat ellen játszotta. A Jokerit meccsbeosztása ugyanilyen volt, ötből ötször Oroszországban lépett fel, két normál és egy hosszabbításos győzelem mellett egyszer büntetőkkel és egyszer 60 percben kikapott. A két csapat első számú kapusa közel hasonló hatékonysággal védett eddig: a pekingiek svéd hálóőre, Magnus Hellberg 93,7%-os, a finnek amerikai portása, Ryan Zapolski 92,1%-os teljesítménnyel hárította az ellenfelek lövéseit.
Sport2 11:30 Kunlun Red Star–Jokerit Helsinki (kommentátor: Engyel István)