A magyar hokiért is küzdenek • SportTV

A magyar hokiért is küzdenek

2018. 01. 10. 08:52    
Olvasási idő: < 1 perc

A tavaly nyáron életre hívott közös magyar-szlovák hokisorozat, a Visegrádi Kupa döntő páros mérkőzését stílszerűen egy magyar és egy szlovák élcsapat vívja egymással.

Az augusztusi alapszakaszban 8 nap alatt a 4-4 magyar és szlovák együttes körbejátszott a másik nemzet csapataival. Már az alapszakasz táblázata is beszédes volt? A négy magyar klub közül a DVTK szerepelt a legjobban (6 pont), a szlovákok rangelsője a Nitra lett (11). Októberben kezdődött a kieséses szakasz, a nemzeti táblázatok sorrendjében keresztbe játszottak az együttesek, oda-visszavágós rendszerben. A negyeddöntőben a nyitraiak Budapesten kegyőzték a MAC-ot (3–1), majd a hazai találkozójukat 3–4-ről 4–4-re mentve jutottak tovább. A Jegesmedvék ebben a fázisban kettős győzelemmel (Zsolnán 5–1, Miskolcon 6–4) verte ki a Zilinát. Az elődöntőben is folytatódott a nemzetközi párviadal: a Nitra a Fehérvár AV19-nél (3–1, 3–2), a DVTK a Poprádnál (3–2, 4–1) bizonyult jobbnak, egyaránt kettős győzelemmel masírozva a döntőbe.
Hogy az Extraliga legutóbbi másodikja és az elmúlt három magyar bajnokság győztese közük melyik a jobb, az a szerdai miskolci és a két hét múlva keddi nyitrai csatában derül ki. Persze egy kicsit az is a tét, hogy a diósgyőriek bizonyítsák: a magyar hoki színvonala elérkezett a 2001-ben világbajnoki címt nyerő szlovákoké közelébe…

Sport2 18:45 DVTK-Jegesmedvék–HK Nitra jégkorong Visegrádi Kupa-döntő, első mérkőzés (kommentátor: Engyel István, riporter: Szél Tamás Pál)