Műsoron az olimpiai és az Eb-győztes • SportTV

Műsoron az olimpiai és az Eb-győztes

2018. 01. 15. 07:48    
Olvasási idő: < 1 perc

Hétfőn a poreci C- és a varasdi D-csoport második fordulójával folytatódnak a férfikézilabda-Eb küzdelmei. Mi két, akár az érmek valamelyikének megszerzésére is esélyes gárdát mutatunk, a kontinensbajnok Németország és az olimpiai bajnok Dánia második mérkőzését.

Először a Szlovénia–Németország találkozó kerül a Sport2 képernyőjére. A tavalyi vb meglepetéscsapataként az élmezőnybe betörő délnyugati szomszédaink első találkozójukat elveszítették a másik exjugoszláv társállam, Macedónia ellen, szoros mérkőzésen, egy góllal. Annál nagyobb különbségű – győztes – meccset játszottak a címvédő németek, akik egy harmadi délszláv együttest, Montenegrót verték meg hatalmas fölénnyel, 13 góllal. A németek legeredményesebbjének természetesen az első számú sztár, Uwe Gensheimer (képünkön) bizonyult, aki 9 góllal szórta meg a montenegrói kaput. Bár a szlovénok tavaly szenzációsan szerepeltek a vb első felében – első 7 meccsüket mind megnyerték – , most kissé halványabbnak tűnnek, a németek meg roppant erősnek. A szlovén pontszerzés ennek tükrében nem kis meglepetés lenne.

Magyar szempontból sokkal fontosabb a Dánia–Csehország találkozó, amely a magyar–spanyol mellett a D-csoport másik összecsapása. Az olimpiai bajnok dánok 7 gólos győzelemmel kezdtek a mieink ellen, a csehek hatalmas különbségű, 17 gólos ruhát kaptak a spanyoloktól. A cseh csapatnak mostanság nincsenek olyan klasszisai, mint nem is oly régen Jícha, s bár aligha képzelhető el, hogy egy együttes ne vegyen komolyan minden összecsapást egy Eb-n, alighanem elsősorban a mieink elleni, harmadik fordulós összecsapásra koncentrálják erőiket. Így egy újabb tízgólos vagy még annál is nagyobb dán győzelem sem elképzelhetetlen. Igaz, az északiak is alighanem tartalékolnak egy kicsit a spanyolok elleni rangadóra, amely jelen állás szerint a csoportelsőségről és mellette még két középdöntős pont sorsáról is dönthet.

FÉRFIKÉZILABDA-EB, csoportkör. Sport2 18:00 Szlovénia–Németország C-csoportmérkőzés (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Pásztor István); Sport2 20:30 Dánia–Csehország D-csoportmérkőzés (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Pásztor István)