A papírforma kazanyi sikert ígér • SportTV

A papírforma kazanyi sikert ígér

2018. 01. 19. 08:53    
Olvasási idő: < 1 perc

Nem sok szól a vendég pozsonyiak mellett kazanyi vendégjátékukon. A KHL-idényben eddig 42 ponttal szereztek kevesebbet vendéglátójuknál – igaz, egy mérkőzéssel kevesebbet is játszottak…

A tatár csapat felülről, a szlovák alulról a negyedik a KHL összevont táblázatán, amely 27 együttes eredményeit rangsorolja. Az Ak Barsz 143 góljánál csak hárman ütöttek többet, a Slovan 102 találatánál csak öten értek el kevesebbet. A kazanyiak 110 kapott gólja a negyedik legkevesebb, a pozsonyiak hálójába bejutó 165 korong egyenesen a legtöbb az egész ligában. Ebben a naptári esztendőben is a vendéglátók mérlege a jobb: 5 eddigi találkozójukon 4-szer nyertek, s csak Cserepovecben szenvedtek vereséget. A szlovákok 2018-as teljesítménye „szimmetrikus”: két-két hazai és idegenbeli találkozójukon egy-egy győzelmet arattak és vereséget szenvedtek. A két siker különösen emlékezetes számukra: Pozsonyban a kétszeres Gagarin-kupa-győztes Metallurgot fektették két vállra, kapusuk, Jakub Stepánek nem kevesebb mint 37 védéssel járult hozzá a diadalhoz. A másik győzelmet éppen legutóbb, szerdán aratták, Szocsiban 1–1 után hosszabbítás rávezetésekkel győzték le vendéglátójukat.

A két csapat ebben a bajnokságban már találkozott korábban. Szeptember 20-án Pozsonyban az Ak Barsz 6–3-ra nyert úgy, hogy a második harmad elején a szlovákok még 2–1-re vezettek. Azon a találkozón a tatárok kanadai csillaga, Justin Azevedo és cseh csatára, Jíri Sekac egyaránt 2-2 gólt szerzett. A kladnói játékos amúgy a KHL kanadai táblázatán is előkelő helyen áll, 37 pontjával a 14. Összevetésként a Slovan legjobbja, a kanadai szélső, Colby Genoway 23 pontjával tízes holtversenyben csupán a 92. ugyanebben a rangsorban. A kapuslistán kisebb a különbség, de ott is az Ak áll jobban: első számú portása, Emil Garipov 44 meccsen elért 93.4%-os védési hatékonyságával holtversenyben az 5., a „Magnyitka-verő” Stepánek a maga 91.3%ával (29 meccsen) csupán a huszadik.

Sport2 17:30 Ak Barsz–Slovan Bratislava KHL alapszakasz-mérkőzés (kommentátor: Gyulai Miklós)