Hokiláz, sikeres rajttal? • SportTV

Hokiláz, sikeres rajttal?

2018. 04. 22. 08:30    
Olvasási idő: < 1 perc

A januárban körülbelül négy óra alatt elfogyó összes jegy (persze, a magyar meccsekre…) azonnal mutatta: Budapestet (Magyarországot, újra) elkapta a hokiláz. Az első nagyelőadás vasárnap: a feljutásra is esélyes Kazahsztán ellen.

Talán a játék egyenessége, férfiassága, talán a 60-as évek óta a tévében látható csúcshoki élménye, talán a „szapporói csoda” hőseinek máig tartó hitelessége okozza az őrületet, amelybe cseppet vegyül egy kis „sportsznobizmus” is. A lényeg: hatalmas várakozás előzi meg az újabb hazai kísérletet az elit-világbajnokságra való kijutásra. Ha már kétszer sikerült, miért ne sikerülne harmadszor is eljutni a világ legjobbjai közé?
Ugyanakkor amióta egy csoportba vonták össze a korábbi „B-vb”, azaz a divízió 1/A-vb legjobb csapatait, az első vagy az első két (három?) mérkőzés dönti el, a magyar együttes vajon a feljutásért csatázik-e vagy megmarad jelenlegi szintjén, esetleg harcolnia kell-e a kiesés ellen.
Az előjelek enyhe derűlátásra adnak okot. A magyar csapat mind az öt közvetlen felkészülési mérkőzését megnyerte, igaz, abból hármat hosszabbítás után, ebből egyet szétlövéssel, de nem volt elsöprő (igaz, annak a tornán kell lennie). Első ellenfele Kazahsztán lesz (örökmérleg: 10 mérkőzés, 1 győzelem, 9 vereség), amelytől már az idén februárban is kikapott egyszer (5–2), és a tavalyi vb-n is alulmaradt (3–1). Ez persze nem ok arra, hogy ismét kikapjon, különös tekintettel arra, hogy a kazahok is meggyengültek kissé. Csapatuk ugyan a KHL-es Barisz Asztanára épül, de a klub vezérei összekülönböztek a honosított észak-amerikai sztárokkal, akik most nem is jöttek el Budapestre.
Kellő koncentrációval és a várhatóan fergeteges buzdítás közepette akár a pontszerzésig is eljuthat a Jarmo Tolvanen vezette válogatottunk. Aztán egy jó kezdést követhetne egy jó második (harmadik, negyedik és ötödik) mérkőzés is.

(Sport TV)

A MIEINK TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEI

Magyarország–Olaszország, hétfő, Sport1 18:45
Magyarország–Szlovénia, szerda, Sport1 18:45
Magyarország–Lengyelország, csütörtök, Sport1 18:15
Magyarország–Nagy-Britannia, szombat, Sport1, 19:15