Fókuszban a Gladbach és a Sporting • SportTV

Fókuszban a Gladbach és a Sporting

Sport TV avatar Sport TV 2019. 03. 15. 09:57    
Olvasási idő: < 1 perc

A péntek esti német-portugál közvetítésduplánkra jut egy-egy korábbi európai kupagyőztes csapat, amelyek egyaránt bajnokságuk dobogójáért harcolnak. Persze az a Bundesligában ősztől automatikus BL-főtáblát, a Liga NOS-ban „csupán” Európa-ligás indulási jogot jelent a selejtező harmadik körében.

A párosítás egyik freiburgi társgólkirálya, Nils Petersen ünnepli az 1. percben született vezető gólját az őszi, 3–1-es hazai győzelemmel végződő találkozón (Fotó: Getty Images)

MÖNCHENGLADBACH–FREIBURG

A Gladbach 8 hellyel és 26 ponttal előzi meg a Bundesliga táblázatán az SCF-et.  A hazaiak  éles harcban állnak a harnadik helyért a Leipziggel, ugyanakkor mindössze három ponttal vezetnek az év egyik pozitív meglepetéscsapata, a Frankfurt előtt.  Hermann, Kramer és Neuhaus is  kész a visszatérésre a kezdőcsapatba,. Ugyanez nem mondható el a válogatott Ginterről,  őt alighanem Jantzschke helyettesíti a védelem közepén.  A Freiburgban vélhetően a felépülő Kübler kezd az egyik Schlotterbeck fivér, Nico helyén. A műtétje után lábadozó Sallai Roland szereplésére optimista becslések szerint is csak a bajnokság utolsó fordulóiban kerülhet sor.
Ősszel Freiburgban izgalmas, mindkét oldalon egy-egy berúgott 11-est hozó csatában a fekete-erdeiek otthon tartották mindkét pontot (3–1), már csak ezért is motiváltak lesznek a csikók, hogy visszavágjanak az októberi fiaskóért.

Kapcsolódó

BUNDESLIGA-MÉRLEG (MÖN–FRE)


ÖSSZESEN: 33 mérkőzés, 10 Mönchengladbach-győzelem, 11 döntetlen, 12 Freiburg-győzelem/ 41–48-as gólkülönbség
MÖNCHENGLADBACHBAN: 16–9–6–1/ 29–16
A LEGUTÓBBI EREDMÉNYEK: Freiburgban 1–3 (az ősszel), Mönchengladbachban 3–1 (a 2012–13. évi idényben)
A LEGJOBB GÓLSZERZŐK (az összes tétmeccsen): Thorgan Hazard, Patrick Hermann és Karlheinz Pflipsen 3-3, ill. Papiss D. Cisse, Nils Peteresen és Uwe Wassmer 3-3 gól

SPORTING CP–SANTA CLARA

A Sporting még nem tett le arról, hogy ha már bajnok újra nem lehet, legalább a harmadik helyet megszerette a „névrokon” bragai együttes előtt, amely jelenleg három ponttal áll előtte a Liga NOS táblázatán. Marcel Keizer együttese a február eleji vesztes városi derbi (Benfica ellen 2–4) jó szériában van, öt meccséből négyet megnyert, egy remi mellett. A vendég Santa Clarának a védelme javult fel az elmúlt időszakban, legutóbbi négy veretlen meccsén (2-2 győzelem és döntetlen) összesen egyetlen gólt kapott a csapat. Ha Lisszabonban is bemutat egy „shutoutot”, véget vet a zöld-fehérek bronzreményeinek, főleg ha a másik Sporting elhozza mindhárom pontot a gyengélkedő Setúbal otthonából.

BUNDESLIGA, 26. forduló. Sport1 20:15  BV Borussia Mönchengladbach–SC Freiburg (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Várhidi Péter); LIGA NOS, 26. forduló. Sport2 21:15 Sporting Clube de Portugal–SC Santa Clara (kommentátor: Faragó Richard)