A Milan 15-ödször vagy a Lazio tizedszer? • SportTV

A Milan 15-ödször vagy a Lazio tizedszer?

Sport TV avatar Sport TV 2019. 04. 23. 22:20    
Olvasási idő: < 1 perc

A Coppa Italia az a különleges kupaküzdelem, amelynek valamennyi fordulója egymérkőzéses – kivéve egyet, az elődöntőt. Most az elsődöntő első párosításának visszavágója következik, az első, gól nélküli meccs után a San Siróban vagy a tavalyi döntős Milan vagy a tavalyelőtti vesztes finalista Lazio próbálkozhat megszerezni a trófeát. (Mindkettejük legyőzője, a Juventus ebben a kiírásban a vert mezőnyben végzett.)

Ciro Immobilétől (balra) azért tarthatnak a Milan védői (Fotó: Getty Images)

A vendéglátó Milan eddig 14, az idegenben fellépő Lazio 10 finálét vívott eddig (beleszámítva a négyes döntős rendszerű végküzdelmeket is). A piros-feketét 6-szor, azégszíbkékek ötször kerültek ki győztesen a végküzdelemből. A két együttes eddig 168 tétmérkőzést vívott egymással, ebből nem kevesebb mint 15-öt az Olasz Kupában. Elődöntő párharcból az nekik a  harmadik: az elsőt 2004-ben a Lazio (2–1 és 4–0), a másodikat  tavaly a Milan (210 perces 0–0 után 5–4, tizenegyesekkel) zárta sikerrel.  Az idei kiírásban mindketten kiemeltként a nyolcaddöntőben rajtoltak. A Milan két 2–0-val jutott el az elődöntőig: előbb a Sampdoriát idegenben hosszabbításban, majd a Napolit otthon 90 perc alatt győzte le Cutrone, illetve a lengyel Piatek duplájával.  A Lazio előbb 1–0-ra verte meg otthon a Novarát, majd a San Siróban az Inter ellen 120 perces 1–1 után ugyancsak 11-esekkel (4–3) jutott tovább.
A bajnokságban öt fordulóval a vége előtt a Milan egyelőre a BL-t jelentő 4. helyen áll 56 ponttal, egyelőre jobb gólkülönbséggel előzi meg a kuapelődöntő másik párosításában érdekelt Atalantát. A Lazio csupán a 8., az El-selejtezőt jelentő 6. városi rivális AS Romától két ponttal elmaradva.
Az idényben ez lesz a negyedik összecsapásuk. Ősszel az Olimpicóban ütköztek meg először a Serie A-ban: Wallace a 78. percben szerzett vezető góljára az argentin Correa a 90. percben válaszolt. A második meccsük a február 26-i kupaelődöntő első mérkőzése volt, ugyancsak a fővárosban, gól nélkül.  Tizenegy nappal ezelőtt a Serie A-ban a milánói mérkőzést az ördögök nyerték meg Kessié 79. perces tizenegyesével. Most a 90, esetleg 120 perc után valamelyikük ismét finalista lesz – tizenötödik vagy tizedik alkalommal a Coppa Italia folyamatosan 92 éve íródó históriájában. (Az elsőt egyébként 97 esztendeje írták ki, de utána öt évig nem rendezték meg.)

COPPA ITALIA, elődöntő, visszavágó. Sport1 20:45 AC Milan–SS Lazio (kommentátor: Fülöp László)