Pacquiao és a pénz szaga • SportTV

Pacquiao és a pénz szaga

Abramov Gábor avatar Abramov Gábor 2016. 08. 16. 21:31    
Olvasási idő: 1 perc

Sajnos beigazolódott, amitől annyira tartottunk. Manny Pacquiao mégis folytatja! Pedig annyira szép lett volna, ha áprilisban, a Timothy Bradley elleni visszavágóval búcsút int a ringnek. Minden adva volt ahhoz, hogy az elmúlt évtized egyik legmeghatározóbb öklözője méltóképpen akaszthassa szegre kesztyűit. A filippínó helyenként régi önmagát idézve visszavágott korábbi legyőzőjének, és ezzel – részben – feledtette a Mayweather elleni halovány produkcióját.

Aztán nemrég kiderült, hogy novemberben Las Vegasban jelenése lesz a WBO újdonsült világbajnoka, Jesse Vargas ellen. És itt kezdődnek az igazi problémák! Azt még megértem, hogy szenátorság ide, szenátorság oda, nem akar az asztalon hagyni dollármilliókat, de az ellenfélválasztás láttán már sokan felhördültek. Kit érdekel Jesse Vargas? Vajon hány olyan hardcore bokszrajongó lesz, aki hajlandó a zsebébe nyúlni, és leszurkolni cirka 60 dollárt, hogy láthassa a 37 éves, fénykorán már egy ideje túl lévő kedvencét a szűk szakmai berkeken kívül szinte teljesen ismeretlen Vargas ellen?

Ennek az ellenfélválasztásnak nagyon „pénzszaga” van, és ez teszi hiteltelenné Pacquiao döntését. Ha ugyanis a világ egyik legjobb bokszolójának tartott Terence Crawford ellen próbálná meg visszaszerezni a világbajnoki koronáját, akkor a közvélemény csak elismerőleg nyilatkozna róla. Az valóban méltó lenne Pacquiao örökségéhez! A nem hivatalosan nyolc súlycsoportban világbajnoki trónusig jutó fenomén többek közt azzal vívta ki a világ rokonszenvét, hogy soha nem futamodott meg a legveszélyesebb kihívások elől, nem egy híres győzelmét úgy aratta, hogy előzetesen nem ő volt a párharc esélyese. A rizikóvállalás a profi bunyós talán legnagyobb erénye, és ez eddig 100%-ig érvényes volt Pacmanre. Ennek a mentalitásnak lenne újabb méltó bizonyítéka a Crawford elleni szupermeccs. Az amerikai elleni esetleges győzelmével Pacman egyrészt elcsitítaná a hozzám hasonló, a visszavonulását sürgető elégedetlenkedőket, másrészt talán el tudná hitetni a világgal, hogy mégis lenne értelme a Mayweather elleni visszavágónak. A Jesse Vargas elleni mérkőzés – eredménytől függetlenül – semmit nem hoz Pacquiao konyhájára. A pénzen kívül…