Itt a kézi BL előétele! • SportTV

Itt a kézi BL előétele!

Sport TV avatar Sport TV 2017. 08. 24. 16:00    
Olvasási idő: 2 perc

A Sport TV-n az Elek Gyula-emléktornával hivatalosan is elkezdődik a 2017-es kézilabdaősz. Kommentátorunk, Matuz Krisztián legnagyobb örömére.

Szuper ez a nyár! A nap még mindig hétágra süt, a gyerekek vidéken, a nagyszülőknél töltik a vakáció java részét, munka sincs túl sok, mi pedig igyekszünk hasznosan tölteni a szokatlanul sok szabadidőnket. Az elmúlt hetekben azonban fene jó dolgomban egyre többször nézegetem a különböző kézilabdás oldalakat, olvasgatom a klubok honlapjait.
Pontosan tudom, ezek bizony elvonási tünetek. Ki vagyok éhezve néhány jó kézilabdameccsre. És kicsit sem csodálkozom magamon, hiszen csaknem három hónapja, Kölnben véget ért a férfi Final Four, és ezzel egyszersmind az előző kézilabda klubszezon, ami annyi mindent adott. Az ETO hihetetlen izgalmak utáni BL-győzelmét, a veszprémiek menetelését az újabb négyes döntőig, a szegediek remeklését Párizsban, a Fradi győzelmét Podgoricán, és – hogy a válogatottról is essék szó – a dánok elleni eksztázist a januári férfi világbajnokság nyolcaddöntőjében.
Ez mind-mind hiányzik. Azaz, hiányzott! Ugyanis számomra az Elek Gyula-emléktorna évek óta azt a várakozást és izgalmat (is) jelenti, amivel a közelgő szezonkezdet jár. Milyen lesz az FTC Zácsik nélkül, de már Van der Heijdennel (és mégis Szucsánszkival)? Hogyan illeszkedik be Győrben Oftedal, Althaus és Hansen? Sikeres lesz-e Veszprémben Vranjes és az újonnan érkezők? Képes lesz-e Zsitnyikovékkal még egyet előrelépni a Szeged? Meddig jutnak a többiek az EHF-kupában?
Közeleg a rajt, sorjáznak a kérdések, érdekes időszak ez. Jó lesz bepillantani a készülő válaszok közé vagy egyszerűen csak újra kézilabdát nézni, közvetíteni. Szóval, várom már a pénteket (és a szombatot), annál is inkább, mert a mezőny kifejezetten ígéretes: három Bajnokok Ligája-induló (én a szeptember elején selejtezőt rendező Thüringen BL-részvételét is biztosra veszem), egy EHF-kupa-résztvevő és további két igen erős, a nemzetközi kupaszereplésre pályázó magyar csapat. Ha jól nem is lakunk a meccseikkel, előételnek egészen kiváló lesz ez a két nap. Pár hét múlva pedig kezdődhet a féktelen zabálás.

Az Elek Gyula-emléktornáról a Sport TV-ben az alábbi meccseket közvetítjük.

PÉNTEK
09:45 Alba Fehérvár – Krim Ljubljana
11:45 FTC-Rail Cargo Hungaria – Byasen
14:45 Alba Fehérvár – Siófok
16:45 FTC-Rail Cargo Hungaria – Thüringer HC
18:45 Siófok – Krim Ljubljana

SZOMBAT
14:45 az 5. helyért
16:45 a 3. helyért
18:45 döntő