Indul az első teljes MLB-szezon a Sport TV-n - Száznál is több mérkőzéssel • SportTV

Indul az első teljes MLB-szezon a Sport TV-n – Száznál is több mérkőzéssel

Sport TV avatar Sport TV 2021. 04. 01. 10:25    
Olvasási idő: 2 perc

A 2020-as szezonban már ízelítőt kaptunk az észak-amerikai profi baseball-liga, az MLB (Major League Baseball) meccseiből, az évad során egyre többen ismerték meg a sportágat , ezzel pedig nőhet a baseball rajongóinak száma hazánkban. Az azonban egy rövidített idény volt, 2021-ben újra teljes menetrenddel rendezik meg a bajnokságot. Érdemes lesz követni a Sport TV közvetítéseit a ránk váró szezonban is, száznál is több MLB-meccs vár ránk.

Corey Seager, a 2020-as World Series MVP-je. (Fotó: Getty Images)

Április elsején veszi kezdetét az MLB 2021-es idénye (a Sport2-n a nyitónapról a címvédő Los Angeles Dodgers Colorado Rockies elleni összecsapását közvetítjük majd), amely egészen november elejéig tart majd. 2020-ban a csapatok mindössze 60 meccset játszottak az alapszakaszban, de 2021-ben újra a jól megszokott 162 meccs kerül be a programjukba április 1. és október 3. között. Ezt követi a rájátszás és a csúcspont, a World Series, júliusban ráadásul All-Star-mérkőzés lesz Atlantában. A magyar nézők idén már átélhetik tehát, milyen egy teljes, tavasztól-őszig tartó baseballidény.

A hosszabb szezon természetesen több közvetített mérkőzést is jelent,

a szezon során száznál is több mérkőzés kerül képernyőre Magyarországon, hetente átlagosan három

élő közvetítés lesz, látható lesz továbbá az úgynevezett MLB ’s Best magazinműsor is. Azt talán már mondanunk sem kell, hogy a Trash Talk című amerikai sportokkal foglalkozó talkshowban kiemelt helyet kap az MLB is. A stáb jelesre vizsgázott 2020-ban, így továbbra is Bartha Zoltán és Haraszti Ádám közvetíti majd a mérkőzéseket, hozzájuk csatlakozik a jól ismert szakértői csapat, így például a Trash Talkból ismert Kovács Sándor is.

El kell árulnunk, az egész világon

hírértéke van annak, hogy Magyarországon a Sport TV közvetíti az MLB-t, hiszen a liga hivatalos Wikipedia-oldalán is megemlítik ezt a tényt is.

Európából Magyarországon kívül az Egyesült Királyságról, Olaszországról és Németországról tesz említést a szócikk. A cél továbbra is az, hogy minél több európai szempontból is kedvező időpontban zajló mérkőzés legyen a Sport TV-n, és hogy minél többen megismerjék és megszeressék ezt a csodálatos sportágat.

Haraszti Ádám még egy videóban kedvet csinál a 2021-es MLB-szezonhoz:

A lelátókról hiányzó szurkolók miatt elégedetlen tévénézők számára jó hír, hogy jelen állás szerint a liga minden csapata enged be szurkolókat a mérkőzéseire. Ezt a helyi szabályok határozzák meg, valahol 3000-en lehetnek, valahol sokkal többen, az átlagos stadionkihasználtság 20-30 százalék között lesz nagyrészt. A lényeg, hogy lehet majd látni és hallani a helyszínen tartózkodó nézőket a közvetítések során.

Íme egy kis kedvcsináló a 2020-as szezon legszebb jeleneteiből:

MLB a Sport TV-n a következő napokban:

Colorado Rockies – Los Angeles Dodgers: április 1., csütörtök 22:00, Sport2 (élő)

Detroit Tigers – Minnesota Twins: április 6., kedd 19:00, Sport2 (élő)

Minnesota Twins – Boston Red Sox: április 12., hétfő 20:00, Sport2 (élő)

Kansas City Royals – Los Angeles Angels: április 14., szerda 20:00, Sport2 (élő)

MLB’s Best: április 17., szombat 12:15, Sport2

Chicago White Sox – Boston Red Sox: április 19., hétfő 17:00, Sport2 (élő)

New York Yankees – Atlanta Braves: április 22., csütörtök 0:30, Sport1 (élő); ismétlés 13:15 (Sport1)

Detroit Tigers – Pittsburgh Pirates: április 22., csütörtök 19:00, Sport2 (élő)

MLB’s Best: április 24., szombat 17:30, Sport2

St. Louis Cardinals – Cincinnati Reds: április 24., szombat 20:00, Sport2