Van, hogy a Patriots-defense is ragyog úgy, mint Bradyék • SportTV

Van, hogy a Patriots-defense is ragyog úgy, mint Bradyék

2019. 09. 18. 09:32    
Olvasási idő: 2 perc

Tom Brady és a New England Patriots támadósora a két forduló alatt elért 76 ponttal átlag felettit nyújt, viszont még ennél is jobban megy a címvédő védelmének, amely mindössze három pontot kapott. Ha még egy meccset lehoz kapott touchdown nélkül, 1937 óta nem látott tettet hajt végre.

A hét eddig az irányítók sérüléseiről (Drew Brees, Ben Roethlisberger) és kispadra szorulásukról (Eli Manning) szólt, Bencsics Márk és Buday Zoltán ezt alaposan át is beszélte a 4th and long podcastben, de azért nem szabad elfeledkezni a védőkről sem, főleg, ha egy egység 1937 óta nem látott tettre készül. Rendben, a New England Patriots az első két körben nem találkozott olyan csapattal (Pittsburgh Steelers, Miami Dolphins), amely most a liga elitjébe tartozik, de azért megsüvegelendő, hogy egyik sem tudott touchdownt elérni a címvédő ellen. A Patriots a legutóbbi Super Bowlt is figyelembe véve sorozatban már 12 olyan negyednél tart, amelyben nem értek el ellene TD-t, ez új csapatrekord. Igen, még a 20 éves Bill Belichick-érában sem volt példa ilyenre, pedig a 2001-es, a 2003-as, a 2004-es vagy a 2006-os hátsó alakzat sem volt akármilyen.

A hétvégén a harmadik számú quarterbackből kezdővé előlépő Luke Falkot felvonultató New York Jets együttesét fogadja a New England, és simán benne van, hogy újabb meccset hoz le kapott TD nélkül. Márpedig – az Elias Sports Bureau adatai alapján – arra az 1937-es Chicago Bears óta senki sem volt képes az NFL-ben, hogy az első három mérkőzését megússza hatpontos gól nélkül.

„Az évek során mindig voltak jó meccseink, számunkra az jelentett kihívást, hogy ezt heti rendszerességűvé tegyük. Azt hiszem, most mindenki nagyon önzetlenül játszik” – jelentette ki a safety Devin McCourty, aki a védelem kapitánya.

Az elejétől összecsiszolt játék annak is köszönhető, hogy a kezdők többsége a 2018-as után a 2019-es alapszakaszt is a Patriotsban tölti. A szabadügynökpiacon elvesztett Trey Flowerst Michael Bennett jól pótolja, Jamie Collins (11 tackle, 2 interception, 0,5 sack) szintet lépett, így azért lehet haladni előre.

Egymást követő két meccsen engedett három pont, de az NFL-ben is 1981-ig és a Buffalo Billsig kell visszalapozni hasonló bravúrért. Egymás utáni három mérkőzésen pedig 33 pont volt a legkevesebb, amit a Patriots kapott, óriási meglepetés lenne, ha ez a csapatcsúcs túlélné a vasárnapot. Belichick meg is fogalmazta az örök igazságot a Dolphins-mérkőzés után: „Ha nem engedjük, hogy pontot szerezzenek, nem kaphatunk ki”.

A Sport TV élőben követi nyomon az NFL 2019-es idényét.