Mariota is lehet Brady utóda • SportTV

Mariota is lehet Brady utóda

2020. 02. 29. 09:16    
Olvasási idő: < 1 perc

Marcius Mariota lehet az egyik quarterback, akik a New Engand Patriots kiszemelt Tom Brady utódának.

Úgy tűnik, a New England Patriots csapata két évtized után szokatlan helyzetben találja magát, és az „átigazolási időszakban” quarterback után kell vadásznia. Tom Brady ugyanis azt választotta, nem hosszabbít, hanem korlátozás nélküli szabadügynök lesz (ez persze nem zárja ki a lehetőségét, hogy Bostonban maradjon, de jelenleg erre kevesebb az esély). A Patriotsnak kapóra jön, hogy az április drafton minden idők egyik legtehetségesebb QB-generációja mutathatja meg magát Joe Burrow-val, Tua Tagovailoával, Justin Herberttel, Jordan Love-val, igaz, ha valamelyiküket akarja, alighanem felfelé kell cserélnie a 23. helyen választó csapatnak.

És itt jön képbe a szabadügynökpiac, ahol – a Pro Football Network értesülései szerint okvetlenül – érdekes célpontra bukkant Bill Belichick és stábja. Marcus Mariotának ugyanis lejárt a szerződése a Tennessee Titansnál, nem is hosszabbít vele klubja, így az egykori elsőkörös választottal kell csak megegyezni. A 2015-ös draft második helyén elkelt Mariota NFL-pályafutása remekül indult, az első két idényében 45 touchdownpassz mellett mindössze 19 interceptiont dobott, de ez a mutatója 31/25-re romlott a következő két szezonban. És amikor az ötödik évadát 2 győzelemmel és 4 vereséggel kezdte (a támadósor pedig csak 14 pontot átlagolt vele), lecserélték Ryan Tannehillre, aki később a New England, majd a Baltimore Ravens legyőzésével főcsoportdöntőig vezette csapatát.

Mariotában azonban van tartalék, és ha könyöksérülését rendbe hozzák, akár karrierje elején látott formáját is „előhúzhatja”. Belichick meg jó példával jár elöl a „kukából kiszedett” játékosok felvirágoztatásában.