Tom Brady más csapatban. Lehetséges ez? • SportTV

Tom Brady más csapatban. Lehetséges ez?

2020. 01. 09. 11:18    
Olvasási idő: 3 perc

Phil A. Perry, az NBC Sports Boston szakírója - aki közel van a tűzhöz, és vannak belső információi a New England Patriotsszal kapcsolatban - exkluzív interjút adott a Trash Talknak Tom Bradyvel, és az ő lehetséges csapatváltásával kapcsolatban.

Patriots "12". Változhat ez? (Fotó: Getty Images)

Tom Brady tegnap instagram bejegyzésben jelentette be, hogy annak ellenére is folytatni fogja, hogy a New Engalnd Patriots a rájátszás első körében búcsúzott a Tennesse Titansszel szemben.

https://www.instagram.com/p/B7D5twlB76Y/

Ebben az szerepel, hogy még a pályán fogják megtalálni a szurkolók, mert van még mit bizonyítania.

Az nincs a posztban, hogy az NFL történetének legeredményesebb, egyébként 42 éves irányítója a Patriots kötelékébe fog tartozni a 2020-as szezonban. Egy ideje azt találgatta a sportsajtó, hogy talán visszavonul majd idén, ez ugye már biztosan nem történik meg. Azonban mostanában már arról is pletykálnak, hogy csapatot válthat. Buday Zoltán, a Sport TV szakértője exkluzív interjút készített Phil A. Perry-vel, az NBC Sports Boston munkatársával, akinek természetesen vannak belső információi a Patriots körüli helyzetről.

https://www.facebook.com/trashtalkhu/videos/768775300298537

A csütörtök este 18:45-kor kezdődő Trash Talkban teljes egészében látható interjúból szemezgetünk:

„Múlt nyáron nem kapta meg a szerződést, amit szeretett volna és azóta benne van a levegőben, hogy Brady és a Patriots útjai akár külön is válhatnak. Nem biztos, hogy ez megtörténik, de a Patriotsnak lehetősége volt, hogy Bradynek a nyáron adjon egy többéves szerződést, amit ő szeretett volna, de ezt nem akarták megtenni. Brady azt mondta, hogy ha csak egyéves szerződést kap, akkor a franchise tag lehetőségét vegyék ki, és ez ahhoz vezetett, hogy pályafutása során először szabadügynök lehet. Ez részben amiatt van, mert a csapat nem kötelezte el magát mellette, ahogy ő azt remélte. Szerintem az a helyzet, hogy ő azt szeretné, hogy akarják. Mit ajánlanak majd neki egy másik csapatnál? Milyenek a körülmények egy másik csapatnál? Milyen az edzői stáb és a rendszer? Lehet rájön, hogy nincs jó elérhető opció a számára New Englanden kívül, és lehet valamivel kevesebbért is aláír, mint tette azt idén, mert annyira elszánt, hogy játsszon. Viszont azt gondolom, ha van egy csapat, ahol adottak a körülmények és megadják az összeget, amit kér, akkor jó esély van arra, hogy elszerződik” – válaszolta Phil A. Perry arra a kérdésre, hogy lehetségesnek tartja-e azt, hogy Tom Brady 2020-ban egy másik csapatban játsszon.

Az is szóba került, milyen lehetséges célállomások jöhetnek reálisan szóba, ha esetleg az a forgatókönyv lép életbe, hogy Brady 20 év után nem a Patriots mezét viseli. Ez tényleg egy nagyon nehéz kérdés, és ez Phil A. Perry válaszából is kiderül: „Véleményem szerint nincs egyértelmű lehetséges desztináció a számára. Miamira azt gondoltam, hogy jól passzolna hozzá, maradna a keleti parton, egy nagyon egészségtudatos városban játszana, ahol a TB12 központok nagyon jól működnének. Egy olyan csapatról beszéltünk, ami Chad O’Shea miatt a Patriots-rendszert alkalmazta, amit ő ismer. Ott nagyon sok a hely fizetési sapka alatt, sok a draftválasztás, és gyorsan össze lehetne rakni egy jó csapatot. Ráadásul michigani kötődése miatt a tulajdonost Stephen Rosst is ismeri. Minden nagyon jól passzolt, egészen addig, ameddig kirúgták Chad O’Sheat, és kinevezték Chan Gaileyt, aki egy más rendszert alkalmaz. Ott van még talán Chicago, ott van még talán a Chargers. Azt gondolom Bradynek abban kell reménykednie, hogy egy tulajdonos közbelép, megőrül az ötletért és leszerződteti Bradyt, akkor is ha az felforgatja az egész támadósort, és mindenkinek meg kell tanulnia egy új rendszert. Lehet, hogy ez megtörténik, de addig nem nagyon látok egy nyilvánvaló favoritot, ahol kiköthet.”

A szakíró szerint a Patriotsnál a tulajdonos Robert Kraftnak és a vezetőedző, GM Bill Belichicknek ugyanúgy kell gondolkodnia egy ilyen ikonikus játékos szerződésével kapcsolatban. „Ők úgy döntöttek, évente hoznak döntést egy olyan játékos sorsáról, aki korábban soha nem látott életkorban játszik. Azt kell mondjam, hogy valószínűleg egy jó üzleti döntés volt. Nehéz hibáztathatni őket azért, mert nem akartak többéves topszerződést adni egy olyan irányítónak, akinél nem tudhatod, mit hoz a jövő. Nagyon nehéz ezt előre látni, mert ilyenre még soha nem volt példa. Robert Kraftnak nyilván rossz lesz látni, ha máshol játszik Brady, de ezért alkalmazod Bill Belichicket. Kraft helyében azt gondolom senki mást nem akarnál, hogy levezényelje a következő időszakot, mint Belichick.”

A hosszabb beszélgetést – még jó sok érdekességgel – január 9-én, csütörtökön 18:45-től lehet majd megtekinteni a Trash Talkban.