A tulaj Bradyre és Belichickre hagyja a döntést • SportTV

A tulaj Bradyre és Belichickre hagyja a döntést

2020. 03. 08. 11:11    
Olvasási idő: < 1 perc

Robert Kraft, a New England Patriots tulajdonosa Tom Bradyra és Bill Belichick vezetőedzőre bízza, mi lesz a quarterback sorsa, de azért nem bánná, ha a hatszoros bajnok játékos a franchise-nál maradna.

Azok után, hogy Tom Brady egy Instagram Live interjú keretébe beszélt arról, milyen érzés pályafutása során először a szabadügynökpiacra készülni („Egyelőre a legfontosabb, hogy megpróbálok türelmes maradni, hiszen először veszek részt a folyamatban. Fogalmam sincs, mi történik a jövőben”), minden idők legeredményesebb quarterbackje ügyében szót kért Robert Kraft is. A New England Patriots (ez Brady NFL-pályafutásának egyetlen csapata) tulajdonosáról köztudott, nagyon a szívén viseli az irányító sorsát, annak alakulásába azonban most nem akar beleszólni.

Tom Curran, az NBC Sports riporterének ugyanis elárulta, nem akarja Bill Belichick vezetőedző autoritását veszélybe sodorni. Így aztán elfogadja, mi lesz a Brady és Belichick közötti tárgyalások végeredménye, ugyanakkor arra buzdítja a feleket, ha álláspontjaik nem állnak messze egymástól találjanak megoldást a hosszabbításra.

Ez azért nem tűnik a világ legegyszerűbb feladatának, mert szerdán az NBC Sports és a Boston Herald is arról számolt be, hogy Brady és Belichick első beszélgetése „nem volt produktív”. A tréner még mindig úgy beszélt, mintha Bradynek élő szerződése lenne (ez technikailag március közepéig igaz is), holott a hatszoros bajnok quarterback már jelezte, szeretné magát megméretni a szabadügynökpiacon. Ezt a Los a Angeles Chargerstől a Tennessee Titanson át a San Francisco 49ersig a „fél liga” örömmel hallotta és jelezte érdeklődését. Szakértők abból indulnak ki, hogy Kraft mostani visszafogott megnyilvánulása után sokkal valószínűbb a csapatnál két évtizedet lehúzó Brady távozása.