Újra összeáll a Brady, Gronkowski kettős az NFL-ben • SportTV

Újra összeáll a Brady, Gronkowski kettős az NFL-ben

2020. 04. 22. 08:57    
Olvasási idő: 2 perc

Egy év kihagyás után összeállhat a Tom Brady, Rob Gronkowski páros az NFL-ben, miután a tight end is a Tampa Bay Buccaneers játékosa lett.

Lássuk be, egy éve nem sok esélyt láttunk arra, hogy Tom Brady újra Rob Gronkowskinak dobálja a labdát, hiszen utóbbi eléggé eltökélt volt a visszavonulását illetően. Arra meg végképp nem volt sansz, hogy az elmúlt évtized legeredményesebb quarterback, tight end párosa a Tampa Bay Buccaneersben álljon össze, hiszen egyiküknek sem volt más csapata a New England Patriotson kívül. Ehhez képest, néhány hét leforgása alatt előbb Brady szabadügynökként aláírt a Tampa Baynél, majd Gronkowskit cserélte el a Patriots ide, méghozzá úgy, hogy a tight end mellett egy hetedik körös draftjog „érkezett”, míg a New England egy negyedik körös pickkel gazdagodott. Lehet, elsőre úgy tűnik, áron alul kelt el Gronk, de ne feledjük, a Patriotsba aligha tért volna vissza Stidham vagy Hoyer labdáit elkapni, illetve így a New Englandben felszabadul némi hely a fizetési sapja alatt, amit, mondjuk, Stephon Gilmore szerződésére tud fordítani.

„Visszatértem. Mindig is mondtam, ha újra érzem majd, hogy játszani akarok, akkor ismét ott leszek a pályán. Márpedig most érzem. Készen állok” – jelentette ki a 13 hónappal ezelőtt visszavonuló Gronkowski a Fox Sportsnak. A tight end 2010 és 2018 között játszott együtt Bradyvel, 78 touchdownpasszt kapott tőle. A QB messze neki adta a legtöbb TD-átadást, ezen a listán Randy Moss 39-cel a második, Julian Edelman 36-tal a harmadik, Wes Welker pedig 34-gyel a negyedik.

„Rob Gronkowski az NFL történetének egyik legjobb tight endje, ráadásul élvezi, amit csinál. Egész pályafutása során Tom Brady mellett játszott, az eredményeik önmagukért beszélnek. Olyan szintű összhang alakult ki közöttük a pályán és a pályán kívül, ami elengedhetetlenül fontos a sikerekhez”

– nyilatkozta Jason Licht, a Buccaneers general managere.

Drew Rosenhaus, Gronk ügynöke a SportsCenternek elárulta, védence röviddel Brady átigazolása után jelentkezett nála, hogy „nagyszerű lenne ismét együtt játszani Tom Bradyvel”.

Ez most összejött, ráadásul az irányítónak elképesztő „fegyvertára” lett, hiszen Gronk mellett többek között két, a Pro Bowlba is beválasztott wide receiver, Mike Evans és Chris Godwin is a rendelkezésére áll.

A tight end igazolását követően a Las Vegas-i bukiknál 17:1 helyett már csak 14:1 a Tampa Bay oddsa a Super Bowl-diadalt illetően, míg az NFC megnyeréséért az eddigi nyolcszoros helyett „csak” hétszeres pénzt nyernének a bátor fogadók a Buccaneersszel.