Trabzon-feladat: folytatni a felzárkózást • SportTV

Trabzon-feladat: folytatni a felzárkózást

Sport TV avatar Sport TV 2021. 04. 06. 09:56    
Olvasási idő: < 1 perc

Egymásba érnek a fordulók a török élvonalban. Hétfőn még a 32. kör utolsó találkozóját játszották, kedden már a 33.fordulóból játszanak le három mérkőzést. Ezekből kettőt is közvetítünk, a négy csapat közül a legrangosabb a 4., Európa-liga-selejtezős helyen álló fekete-tengeri együttes, a Trabzonspor.

Aaron Boupendza, a Hatayspor gaboni csatára nemm csupámn klubja,hanem a Süperlig legeredményesebbje is jelenleg ()Fotó: Getty Images)

Előbb azonban a liga  hat isztambuli csapata közül a táblázatsorrendben a negyediket, a Fatih Karagümrüköt mutatjuk meg, amely a Hataysport fogadja. A legdélibb fekvésű város klubja a másodosztály (1. Liga) bajnokaként jutott fel fennállása során először az élvonalba, s abszolút újoncként jelenleg a 6. a táblázaton,  négy ponttal többet szerezve házigazdájánál. Ősszel Hatayban 3–1-es hazai győzelem született, 1–1 után Aaron Boupendza duplája döntött az utolsó negyedórában. A 26 esztendős gaboni csatát franciaországi és portugáliai szereplés után első évét tölti a Süperligben, amelynek góllövőlistáját 18 góllal vezeti.

A másik mérkőzésen a Trabzonspor látja vendégül a szintén dél-törökországi Kayserisport. A hazai csapat csak ötpontos hátrányban van a nagy isztambuli klasszikus hármas pillanatnyilag leggyengébbje, a rekordbajnok Galatasaray mögött, s mivel a trió tagjai az utóbbi fordulókban nem is egyszer meg-megbotlottak, még nem reménytelen a dobogós helyezés megcélzása sem. Ugyanakkor vendégének is csipkednie kell magát, mert azonos pontszámmal az előtte lévő két együttessel kieső helyen áll. (A 21 csapatos bajnokságból négy együttes zuhan ki a másodosztályba, az utolsó kettő, az Erzurumspor és a Denizlispor helyzete kezd egyre reménytelenebbnek tűnni, viszont a 13. Caykur Rizespor és a 19. Genclerbirligi egymáshoz képest ötpontnyira van, azaz 7 együttes közül 5 bentmaradhat, kettőnek viszont alá kell szállnia. Ebben a nagy tömörülésben tehát a Kayserinek is nagyon kellenek a pontok! A két együttes 37 eddigi élvonalbeli csatájának mérlege erős Trabzon-fölényt mutat (22–8–7), amely még hangsúlyosabb a hazai meccseken. A Kayseri 18 trabzoni fellépésből eddig csak egyetlenegyet tudott megnyerni, még 2017 tavaszán 3–2-re.  Az első körben december 12-én Kayseriben gól nélkül végeztek, ez 56 év alatt csupán négyszer fordult elő, reméljük, nem jön azonnal az ötödik…

SÜPERLIG, 33. forduló. Sport2 14:00 Fatik Karagümrük SK–Atikar Hatayspor Kulübü (kommentátor: Haraszti Ádám); Sport2 18:00 Trabzonspor Kulübü–Kayserispor (kommentátor: Gyulai Miklós).