Fener: tovább az ezüstért • SportTV

Fener: tovább az ezüstért

2022. 04. 29. 16:26    
Olvasási idő: < 1 perc

Gyakorlatilag behozhatatlan a Trabzonspor előnye a Süperligben: 11 ponttal vezet a fekete-tengeri legénység a három isztambuli nagy most éppen legerősebbike, a Fenerbahce előtt. A sárga-kékeknek előre nincs már út, de a BL-selejtezőt jelentő ezüstöt őrizni kell, mert a konkurens Konyaspor csak egyetlen ponttal van Szalai Attila csapata mögött.

Serdar Dursun a Fener ügyeletes kedvence: a török válogatott csatár 29 meccsen 13 góllal a házi gólkirály, a múlt héten mesterhármast ért el Rizében (Fotó: Getty Images)

A magyar válogatott védő tíz napja komolyabbnak tűnő vállsérülést szenvedett a donecki Sahtar elleni felkészülési mérkőzésen, amelyet az ukrajnai menekültek javára rendeztek. A múlt pénteken így nem is léphetett pályára Rizében, ahol csapata kiütéses, 6–0-s győzelmet aratott házigazdája, a Caykur Rizespor fölött. Mivel a konkurens Konya is nyerni tudott Malatyában, maradt az egypontos különbség a két együttes között.
A vendég Gaziantep a 15. helyet foglalja el a táblázaton, előnye 12 pont a lejobb kieső helyen tanyázó Altayjal szemben, azaz nem fenyegeti az osztályzuhanás réme.
Mivel a Gaziantep fiatal csapat – nem tévesztendő össze a korábban ismert, de azóta megszűnt Gaziantepsporral – , csupán 5 első osztályú meccset számlál a két együttes rövidke közös története, amelyből hármat nyertek az isztambuliak, kettőt vendégük, 13–7 az összesített gólkülönbség.
Ősszel Gaziantepben 3–2-es hazai siker született, Szalai azon a mérkőzésen sem lépett pályára. A GFK háromszor is vezetést szerzett, Özil és a szlovén válogatott Zajc révén kétszer egyenlített a Fener, de a brazil Joao Figueiredo újanbb találatára már nem érkezett válasz.
A péntek esti meccsről a házigazdák három játékosa is eltiltás miatt hiányzik, Özil és Ozan Tufan piros, a délkoreai Kim Min Dzse sárga lapjai miatt, Szalai vállsérülése mellett a görög Pelkasznak ínszakadása van, Crespónak lábközépcsonttörése. A Gaziantep aktuális hiányzói: Niyaz sárga lapos eltiltás, Görbüz erőnléti hiányosságok, Caulker zúzódás, Börven ágyéksérülés miatt nem bevethető.

SÜPERLIG, 35. forduló. Sport1 19:30 Fenerbahce SK–Gaziantep FK (kommentátor: Gyulai Miklós)