Mire képes a menekülő Köln? • SportTV

Mire képes a menekülő Köln?

Sport TV avatar Sport TV 2021. 04. 23. 10:21    
Olvasási idő: < 1 perc

Szokásos péntek esti mérkőzésünkön a kiesés elleni harcban érdekelt Köln vendégjátékát mutatjuk egy többé-kevésbé biztonságos helyzetben lévő ellenfél ottonában.

Iago okosan elhelyezi a labdát Timo Horn mellett a hálóban. Ezzel a góllal nyert az Augsburg a két együttes január 2-i "őszi" meccsén, amelynek a viszavágóján a Kölnnek van nagyobb szüksége a három bajnoki pontra (Fotó: Getty Images)

A bajban lévő Köln bravúrgyőzelmet aratott kedden a Lipcse ellen, gyakorlatilag szinte véglegesítve a Bayern bajnoki elsőségét. Ám még mindig a vesztett pontok tekintetében „csont nélküli” kiesésre áll, így újabb győzelmekre van szüksége, hogy legalább a roppant nehéz helyzetben lévő, szuperszoros programra kényszerülő Herthát. Péntek esti vendéglátója, az Augsburg látszólag megnyugtató helyzetben van, de a 33 pontjához kellene még gyűjtenie, nehogy egy kései hullámvölggyel kiesésközeli helyzetbe kerüljön. Igaz, következő két ellenfele (Stuttgart, Bréma) is elvileg védett, de azért a Werder is éppen 30 poontos, úgyhogy rá is vonatkozik a „ne vesszünk többször egymás után” parancs. Az augsburgiak utolsó ellenfele az addigra már nyilvánvalóan bajnok Bayern lesz, az a találkozó gyakorlatilag tét nélkülinek tekintendő.
A két együttes nem túl gazdag közös múltjában a mérleg a Duna-partiaknak kedvez a jóval dekoráltabb Kölnnel szemben. Ennek az a magyarázata, hogy valamennyi egymás elleni mérkőzésüket ebben az évezredben vívták, amikor az FCK sokkel kevésbé eredményes klub, mint volt a 60-a, 70-es és 80-as évtizedben. Élvonalbeli bajnokit a Köl még nem is nyert Augsburgban!
A Frankfurt ellen pihentetett játékosok visszatérnek az Augsburg kezdőjébe. Gouweleeuw fejsérülése után újra fitt, a másik belső védő az öt sárgája miatti eltiltását töltő Udokhai helyett Oxford lesz. Heiko Herrlich mester a rotációtól csapata felfrissülését várja.
A Köln megmentőnek szánt mestere, Friedhelm Funkel ismét számíthat a svéd válogatott csatárra, Sebastian Anderssonra.  Schmitz váltja jobbhátvédben az eltiltott Ehizebuét, Kainz a középpálya bal oldalán játszik Drexler helyett. A karmesteri pálcát a tréner Dudának adja, Rexbecaj a cseresorban kezd.

Kapcsolódó

AUGSBURG–KÖLN örökmérleg

Összesen: 18 mérkőzés, 7 Augsburg-győzelem, 7 döntetlen, 4 Köln-siker / 18–18-as gólkülönbség. A Bundesligában: 13–6–6–1 / 14–9. Augsburgban: 9–4–3–2 / 11–8. Augsburgban a Bundesligában: 6–3–3–0 / 8–3.
A legutóbbi mérkőzés: Köln–Augsburg 0–1 (0–0). G.: Iago (Bundesliga, 2020. 1. 2.). A legutóbbi három augsburgi mérkőzés: 1–1 (2019-20, Bl), 3–0 (2017-18, BL), 2–1 (2016-17, Bl). A legutóbbi Köln-győzelem Augsburgban: 1–3 (2. Bundesliga, 2008. 5. 7.)

BUNDESLIGA, 31. forduló. Sport2  20:15 FC Augsburg–1. FC Köln (kommentátor: Fülöp László, műsorvezető: Petur András, szakértő: Várhidi Péter)