BL-ellenfélnéző Dániából és Lengyelországból • SportTV

BL-ellenfélnéző Dániából és Lengyelországból

2021. 10. 13. 11:28    
Olvasási idő: 2 perc

A sorsolás és meccselosztás úgy hozta, hogy e héten a két magyar együttes egy napon, csütörtökön játszik a férfi kézilabda BL-ben. Hogy szerdán se maradjanak a csúcsliga mérkőzéseiről, mindkét csoportból egy-egy rangadót tűztünk műsorunkra szerda estére.

Az utóbbi esztendők legszebb pillanatai Aalborg-szempontból: győzelmi ünnep Kölnben az eséllyesebb PSG elődöntőbeli legyőzése után (Fotó: Getty Images)

AALBORG–MESKOV

Nincs már százszázalékos csapat az A-csoportban. A Pick-Szegednek csal egy pont vesztesége van (Montpellier-ben), így vezeti a táblázatot, pontazonossággal a kétszeres bajnok Vardarral, egy pont előnnyel a legutóbbi ezüstérmes Aaborg és az tavalyi, összesen 3-szoros győztes Kiel előtt. A fehérorosz bajnok egyelőre pont nélkül sereghajtó a nyolccsapatos mezőnyben.
A dán és a belorusz csapat eddigi első és legutóbbi csatája döntetlennel végződött, a köze lévő kettőt megnyerte a hazai együttes. Az Aalborg két győzelemmel kezdte az új idényt, harmadjára azonban kikapott a Vardartól Szkopjéban (28–30).
A dán klub újoncként a 3. helyen végzett az IHF Super Globe-on (a futball klubvilágbajnokságának megfelelő torna) Szaúd-Arábiában, az elődöntőben 32–30-as vereséget szenvedve a későbbi győztes SC Magdeburgtól, a bronzmeccsen 34–29-re legyőzve a brazil EC Pinheirost.
A dánok svéd játékosa, Lukas Sandell a BL-idény negyedik legeredményesebb játékosa 19 góllal, a Meskov házi gólkirálya, a szlovén Stas Skube (ex Pick Szeged) 15 találattal.

KIELCE–FLENSBURG  

A lengyel rekordbajnok a B-csoportban pontszámban négyes holtversenyben áll a Barca, Veszprém, Porto trióval, mindannyiuknak 2 győzelme és 1 veresége van. A Flensburg viszont sereghajtó, egy döntetlent ért el mindössze a PSG ellen, kétszer viszont kikapott.
Tavaly is csoporttársak voltak, akkor az A-jelű nyolcasban az utolsó fordulóban a csoportgyőzelemért csatáztak, amely hazai sikerrel végül a németeké lett.
Háromszor remiztek összesen 6 BL-találkozásukból, az FH kétszer, a Kielce egyszer győzött. (Éppen a számunkra oly fájdalmas 2016-os négyes döntőbe jutásért vívott negyeddöntő hazai mérkőzésén.)
A Flensburg gólzsákja, Hampus Wanne második a BL góllistáján 21 góllal, a lengyelek két legjobbja, Dylan Nahi és Arkadiusz Myrto eddig 14-14 alkalommal talált a kapuba.
Mindkét csapat győzött a hétvégén saját bajnokságában, a Flensburg 33–27-re nyert Hamburgban, ezzel a 6. forduló után 5. a Bundesliga táblázatán; a Lomza Vive 45–29-es, nagy különbségű sikerrel térhetett haza Glogówból, ezzel százszázalékos a Wisla Plock társaságában, ám jobb gólkülönbségével az Ekstraklasa élén áll.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, csoportkör. Sport1 18:30 Aalborg Handbold–HK Meskov Breszt (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Juhász István, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Mocsai Tamás); Sport1 20:30 Lomza Vive Kielce–SG Flensburg-Handewitt (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Mocsai Tamás, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Juhász István)