Harden és Simmons után már Zion Williamsonról szólnak a hírek • SportTV

Harden és Simmons után már Zion Williamsonról szólnak a hírek

2022. 02. 24. 19:32    
Olvasási idő: 4 perc

Nem érkeznek jó hírek Zion Williamsonról, egyszerűen nem tudni, hogy van, mit akar, és mi lesz vele a jövőben. Sokáig nem beszélt az új sztárcsapattárssal, CJ McCollummal, egy volt csapattárs, JJ Redick eléggé beleállt. Sőt, a csapat sem nevezte meg őt a bérleteseknek a jövő szezonnal kapcsolatos hosszabbításról szóló levelében.

Zion Williamson

Zion Williamson úgy érkezett az NBA-be, hogy már szupersztár volt, elsőként ki is választotta őt a New Orleans Pelicans, mert olyan marketingértéke volt, hogy nem lehetett kihagyni ezt az óriási lehetőséget. A 2019-es előszezonban nagyon úgy, érdemes volt az új megváltóra várni New Orleansban, azonban megsérült a térde, megműtötték, és végül újoncszezonjában csak 24 meccsen lépett pályára. Második szezonja sokkal jobban alakult, az All-Star-gálán is szerepet kapott. Ha pályán van, csodálatos dolgokat látunk tőle,

DE

2021 nyarán meg kellett műteni a lábát, és azóta folyamatosan csúszik a visszatérése, furábbnál furább dolgok jelennek meg róla a sajtóban. Először azt találgatták, hogy a csapata egyáltalán tudott-e a sérülésről, végül kiderült, hogy igen. Aztán decemberben történt egy visszaesés a felépülésében, kapott egy injekciókúrát, később elhagyta New Orleanst, hogy Portlandben, a csapattól távol végezze a rehabot. Azt is észre lehetett venni, hogy a rehab alatt nagyon meghízott, ami egy lábsérült esetében nem jó hír, állítólag 150 kiló körül is volt a súlya. Mintegy tíz nappal ezelőtt arról is írtak, hogy állítólag szüksége lesz egy második műtétre is… Fontos leszögezni, soha nem mondta azt sehol, hogy nem érzi jól magát New Orleansban, vagy hogy nem akar ott játszani, mégis ezt beszélik, és több erre utaló jel is van.

A közelmúltban a Pelicansnak sikerült CJ McCollum személyében egy All-Star kaliberű játékost szereznie Portlandből. McCollum a liga egyik leginkább tisztelt játékosa, nem véletlenül ő a játékosszakszervezet elnöke. McCollum részt vett az All-Star-hétvégén a tripladobó-versenyen, és ott megkérdezték tőle, beszélt-e már Zionnal, ő pedig azt válaszolta, hogy sajnos még nem kommunikáltak február 8-a (!!!) óta. Tehát Zion 10 nap alatt sem írt rá, vagy hívta fel új csapattársát… Talán Zion még rutintalan, nem tudta, milyen is egy csapat legfontosabb láncszemének lenni, mert azóta McCollum azt mondta, hogy Zion felhívta őt a hétvégén, miután látta ezt az interjút.

Ettől függetlenül JJ Redick – aki másfél szezonon át Williamson csapattársa volt – az ESPN-nek elmondta a véleményét az ügyről, ami lesújtó volt. Azt mondta, hogy nagyon külön utas csapattárs, aki nem viselkedik profihoz méltóan sok esetben. Redick úgy gondolja, hogy az erőcsatár azzal, hogy nem hívta fel McCollumot, azt mutatta meg, hogy nem elkötelezett a franchise, a csapat és a város iránt. Hiszen most szerezték meg mellé a liga 50 legjobb játékosának egyikét, az a minimum, hogy üdvözölöd az új csapattársad akkor is, ha épp New Orleanstól távol vagy.

A tűzhöz közel álló újságírók arról hallanak, hogy a 2019-es 1/1-es nem akar igazából New Orleansban lenni. Redick monológjának végén is említést tesz egy furcsaságról, a Pelicans  a közelmúltban küldött a bérleteseknek egy e-mailt a 2022-23-as jegyekkel kapcsolatban, és a szövegben nem említik a papíron legcsillogóbb gyémántot, az egészségesen egyébként valóban közönségcsalogató Zion Williamsont.

„Az új vezetőedző, Willie Green, és a játékosok, Brandon Ingram, Jonas Valanciunas és CJ McCollum vezetésével a Pelicans valami különlegeset épít a Caesars Superdome-mal szemben.”

Mondjuk azt, hogy Zion épp nem játszik, ezért nem írták le a nevét, mert aktuálisan ő nem építi azt, amit a Pelicans épp aktív játékosai, és talán majd egy következő levélben benne lesz. De akkor is furcsa, hogy a csapat elsőszámú látványosságát nem említve szeretnék arra ösztönözni a bérleteseket, hogy vegyék meg jövő évi jegyeiket…

Mert a Pelicansnél van tétje annak, hány jegyet tud eladni a csapat, New Orleans ugyanis az egyik legkisebb piacnak számít az NBA-ben, és elég nagy a konkurencia a városon belül is…Az említett Superdome-ban ugyanis a New Orleans Sainst NFL-csapata játszik, de NCAA-csapatok is vannak a környéken. Fura, de az sem nagyon menti meg a helyzetet, hogy a jazz fővárosáról van szó. Innen Európából egy álom helynek tűnik, ezért meglepő, hogy elkívánkoznak onnan a sztárok. Emlékszünk Anthony Davisre, ugye? A Pelicans korábbi ékkövére? Ő is kierőszakolta, hogy Los Angelesbe cseréljék…

Nem véletlen, hogy 2019-ben nagy tervei voltak a Pelicansnak. A drafton elsőként el akarták hozni Williamsont, ez nem is volt kérdés, de akkor szerezték meg Davisért Brandon Ingramet, Lonzo Ballt, Josh Hartot és a 2019-es negyedik választás jogát (további elsőkörös pickekkel együtt). Állítólag minden követ megmozgatott a menedzsment, hogy a negyedik picket is felhasználva valahogyan felcseréljenek a második választásért, és így Williamson mellett ugyanazon a drafton megszerezzék Ja Morantet is. Ha Williamson egészséges, talán a liga két leglátványosabban játszó játékosáról van szó. Vélhetően nem okozna problémát a jegyeladás…Gimis korukban játszottak egy AAU-csapatban. A 12-es és 32-es srácot érdemes nézni:

Azonban a Memphis Grizzlies nem volt partner ebben, így a Pelicans más tervek mentén cserélgetett tovább. Pedig ha megtartják a negyedik picket, akkor akár Darius Garlandot is behúzhatták volna, aki szintén All-Star irányító lett 2022-ben… Ja Morant a Memphisbe került, egy másik kis piacra, de sokszor elmondta, hogy imád ott játszani, ellentétben Zionnal.

Van még egy statisztika, amit egyre többször előszednek Zionnal kapcsolatban. Összesen 85 meccsen jutott szóhoz három szezonja alatt. Ez 54-gyel több, mint amennyit Joel Embiid játszott az első három profi szezonjában, és hárommal több annál a 82-nél, amennyit Greg Oden játszott ugyanennyi idő alatt. Talán mondanunk sem kell, mindenki abban reménykedik, hogy a jövője inkább Embiidére hasonlít majd… Jelenlegi szerződése egyébként 2023 nyaráig érvényes.

Zion, gyógyulj meg, térj vissza, maradj egészséges, és legyél jó csapattárs!

Ma éjjel visszatér az NBA az All-Star szünetről, és rögtön jelentkezünk élő közvetítéssel is, és hétvégén jön két európai időpontban zajló NBA-mérkőzés is. A jól megszokott magazinműsorainkat pedig bármikor örömmel ajánljuk mindenkinek:

Trash Talk: február 24., csütörtök 22:45, Sport1 (élő)

Brooklyn Nets – Boston Celtics: február 25., péntek 1:30, Sport1 (élő); 13:00, Sport1 (felv.); 20:00, Sport2 (felv.)

Detroit Pistons – Boston Celtics: február 26., szombat 18:00, Sport2 (élő)

NBA Action: február 27., vasárnap 12:00, Sport2

Alley-oop: február 27., vasárnap 20:30, Sport2 (élő)

Phoenix Suns – Utah Jazz: február 27., vasárnap 21:30, Sport2 (élő)