Nézzük a Győr konkurenciáját! • SportTV

Nézzük a Győr konkurenciáját!

2022. 03. 27. 13:14    
Olvasási idő: 2 perc

A Brestnek most nem a Fradi, az Odense elle kell helytállnia... (Fotó: fradi.hu)

RAMNICU VALCEA–HERNING

 Míg a Herning a tavaly a döntőig jutott az Európa-ligában, a Ramnicu Valcea 11 év után szeretne eljutni egy európai kupaküzdelem végső fázisába.

A román együttes veretlen még ebben az idényben otthon, legyőzte a csoportkörben a Chambrayt és a Vácot, és döntetlent játszott a Viborggal.
A másik két csoportgyőztessel, a Solával és a Bietigheimmel együtt a Herning a harmadiok csapat, amely minden mérkőzését megnyerte az alapszakaszban. Közülük csak a Sola szerzett több gólt (196) a Herningnél (193).
A két együttes három és fél éve az EHF-kupa selejtezőjének harmadik körében találkozott egymással, akkor a dán együttes jutott tovább a csoportkörbe, 43–35-ös összesített gólkülönbséggel.

ODENSE–BREST BRETAGNE

A tavalyi ezüstérmes Brest harmadik egymást követő idényben szeretné kivívni a negyeddöntő lehetőségét. Csak két együttes, a Krim és a Dortmund szerzett kevesebb pontot idegenben a Brest 5-jénél a továbbjutók közül. A francia együttes nem veszített meccset legutóbbi 8 dán ellenféllel vívott találkozóján a BL-ben. Legutóbb éppen az Odensétől kapott ki 2019 januárjában. Az Odense leghosszabb győzelmi sorozata két egymást követő meccs volt a Krim és a CSZKA ellen, egyébként a győzelmeit mindig remi vagy vereség követte.
Ha elveszti a párharcot a Brest az Odense ellen, a második klub lesz a BL-történtében, amely döntősként a következő kiírásban elpackázza a negyeddöntőbe jutást. Az első ilyen a Vardar volt 2018–19-ben.
Az Odense erre az idényre elveszítette egyik legeredményesebb játékosát, a 29 éves Lois Abbinghot, aki gyermekvállalás miatt tart szünetet 2023-ig.
„Tudom, hogy az egész csapat velem együtt már hosszabb ideje vár egy ilyen mérkőzésre, amikor egy győzelem vagy vereség dönti el, tovább játszhatsz-e az idény további részében. A Brest nemzetközi klasszisú csapat, sok jó játékossal, de látjuk a lehetőségeinket ezeken a meccseken is, és megtaláljuk a módját, hogy bejussunk a negyeddöntőbe. Már nagyon várom a vasárnapot, hogy kezdődjön el végre a játék” – nyilatkozta a dánok kapusa, Martina Thörn az EHF honlapjának.

NŐI KÉZILABDA EUROKUPÁK. Sport1 12:00 BV 09 Borussia Dortmund–HC Metz BL-nyolcaddöntő első mérkőzés (felv., kommentátor: Bartha Zoltán); Sport1 13:45 Ramnicu Valcea–Herning-Ikast El-negyeddöntő első mérkőzés (kommentátor: Ágai Kis András, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila és Deli Rita); Sport1 15:45 Odense Handbold–Brest Bretagne HC (műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila, Deli Rita); Sport1 17:30 Harmadik Félidő kézilabda-magazinműsor (műsorvezető: Petur András)