Hungarian GP – sok magyarral • SportTV

Hungarian GP – sok magyarral

2022. 07. 11. 13:55    
Olvasási idő: < 1 perc

Az elmúlt évben Budapestre visszahozott ATP 250-es tornán a verseny históriájának legerősebb mezőnye gyűlt össze. A 32-es táblán egyesben nem kevesebb, mint hét magyar főtáblás versenyző indul részben ranglistahelyezése által, részben szabad kártyával, s van, aki a selejtezőből küzdötte fel magát az alapmezőnybe.

Stollár Fanny bravúrral kezdene (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Közülük a főpályán egyesben az nap utolsó két mérkőzésén szerepel egy-egy versenyző. Az elmúlt évek frontjátékosa, Babos Tímea (jelenleg csupán 299. a világrangsorban) az ukrán Katerina Baindl (ismertebb lánykori nevén Kozlova, vlr.: 138.) ellen lép pályára, akivel korábban már kétszer is találkozott WTA-viadalon. 2018 februárjában a Tajvan Openen a döntőben a magyar lány nyert 7:5, 6:1-re, előtte három évvel, a dohai selejtezőben viszont Dohában  viszont ukrán ellenfele voli a jobb, szintén két játszmában (6:2, 6:4).

A nap befejező egyesén Stollár Fanny (vlr.: 357.) a verseny ötödik kiemeltjével, a fehérorosz Aljakszandra Szasznoviccsal (vlr.: 36.) szemben próbál meg bravúrgyőzelmet elérni. A selejtezőgyőztes magyar lány ellenfele idén a Rolnd Garroson a nyolcaddöntőig jutott úgy, hogy közben Grand Slam-győztest is elbúcsúztatott, a tavalyi US Open-győztes Emma Raducanut a második fordulóban. Utána pedig fövön Berlinban negyeddöntőzött, a későbbi wimbledoni döntős Onsz Zsabur búcsúztatta.
A két versenyzőnő még sosem találkozott korábban, az esélyek persze a három esztendővel idősebb, s több mint 300 hellyel magasabban rangsorolt belorusz lány oldalán állnak.

HUNGARIAN GP, ATP 250-es torna, Budapest. Sport2 11-től: az első forduló mérkőzései (kommentátor. Fazekas Erzsébet és Kaplár F. József, szakkommentátor: Temesvári Andrea és Machán Róbert)