Magyar második nap a Római Teniszakadémián • SportTV

Magyar második nap a Római Teniszakadémián

2023. 07. 18. 00:35    
Olvasási idő: < 1 perc

A budapesti Hungarian GP WTA 250-es torna második főtáblás napján négy hazai versenyző is pályára lép a centerpálya négy találkozóján. Csak azért nem jut mindegyik párosra belőlük, mert a közelmúlt csillaga, Babos Tímea és a jelenlegi harmadik számú női játékosunk, Bondár Anna egymással meccsel. Ez ugyan nem tűnik túl szerencsésnek, de legalább is biztosan lesz magyar játékos is a nyolcaddöntőben.

Bondár Annának a tavalyi elődöntő után a második forduló a közvetlen célja, de ehhez a közelmúlt nagy hazai csillagát, Babos Tímeát kell legyőznie az első körben (Fotó: huntennisgp)

Az első pár így magyar nélküli lesz, „cserében” abban láthatjuk a torna címvédőjét és első számú kiemeltjét, a horvát származású, Zágrábban született, de amerikai színekben induló Bernarda Perát, a világrangsor jelenlegi 39. helyezettjét. A védő az „egyéniként” induló, valójában orosz Diana Snajder (vlr.: 110.) ellen lép pályára, határozott győzelmi eséllyel.
A másik párban szerepel az első hazai játékos, Stollár Fanny, a világrangsor 288.-ja, aki szabad kártyával vehet részt a 32-es főtáblán. Huszonnégy esztendős teniszezőnk azonban cseppet sem esélytelen, mert a selejtezőből érkező Irene Burillo Escorihuela lesz az ellenfele, aki ugyan két selejtezőt nyert már a Rómain, de csak 239. a világranglistán és egyelőre annyira ismeretlen, hogy a profi női szövetség (WTA) hivatalos honlapja még a születési adatait és a testsúlyát sem tudja pontosan megjelölni. 26 esztendősen viszont még sosem volt egyesben 207.-nál jobb a világranglistán, Fanny sérülései és kihagyásai előtt viszont szerepelt már a  67. helyen is, még 2018 szeptemberében.
A harmadik meccs a színmagyar találkozó, Babos Tímea a sokadik újjáépülésén dolgozik (vlr.: 169. jelenleg egyesben) a 144. Bondár Annával mérkőzik, aki viszont tavaly elődöntős volt a Rómaian, azaz bőven van megvédeni való pontja.
A záró találkozón egy újabb szabad kártyás magyar, Tóth Amarissza Kiara húszévesen csupán 548. a világrangsorban, s a torna második kiemeltjével, a kínai Csang Su-ajjal (vlr.: 55.) kellene felvennie e versenyt. Bár a különbség áthidalhatatlannak tetszik, hétfő este Szabanin Natália is kissé meg tudta szorítani a lényegesen esélyesebb Katerina Kozlova-Baindlt…

HUNGARIAN GRAND PRIX, WTA 250-es torna, Budapest. Sport1 11:00  az első forduló mérkőzései (kommentátor: Fazekas Erzsébet, szakkommentátor: Temesvári Andrea)