Marozsán Fábiánék célja 2024-re a legjobb 30-50 közé kerülés • SportTV

Marozsán Fábiánék célja 2024-re a legjobb 30-50 közé kerülés

2024. 01. 26. 11:54    
Olvasási idő: 2 perc

A Sport TV Mai helyzet című műsorában vendégeskedett Marozsán Fábián edzője és csapatmenedzsere, Balázs György és Somogyi Zsolt. Ők arról meséltek, hogy betegség nehezítette a világranglista 67. magyar teniszező felkészülését az Australian Open előtt, és hogy nagyot szeretnének álmodni, azaz az világranglista 30-50 hely között szeretnék zárni az évet.

Marozsán Fábián az Australian Openen. (Fotó: Getty Images)

Az Australian Openen a legjobb 32 közé, azaz a harmadik fordulóba jutott Marozsán Fábián, aki pillanatnyilag a 67. a világranglistán. A magyar teniszező később azt nyilatkozta, hogy a szerváján kellene javítania, és bele kell erősödnie az ilyen menetelésekbe. Edzője, Balázs György elmondta, hogy Marozsán decemberben kétszer is beteg volt, és ez megnehezítette a felkészülést, így december végétől inkább tűzoltó munkát végeztek, aminek végül meglett ugyan az eredménye, volt fejlődés, de még időre van szükség, hogy tartósan és még jobban látszódjon a befektetett munka.

A csapatmenedzser, Somogyi Zsolt elárulta, hisznek benne, hogy előrébb fog lépni Marozsán, de az a realitás, hogy lesz azért a rangsorban egy kis liftezés még, amire majd reagálniuk kell. „Mindenképpen szeretnénk stabilizálni Fábi helyét a Top 50 és 70 között, és hogy merjünk nagyot álmodni a célkitűzésekkel, megcélozzuk, hogy a Top 30 és 50 között szeretnénk zárni az évet, és ott maradni, igen” – nyilatkozta a Mai helyzetben.

Felvetődött az a kérdés, hogy ehhez mentálisan vagy fizikálisan nehezebb beleerősödni a Top 50 körüli mezőnybe.  Erre az edző reagált: „Ezt elég egyformának ítélném meg jelenleg. Néha ez, néha az, tényleg azt gondolom, hogy amikor tavaly elkezdtünk Fábival dolgozni, akkor picit úgy éreztem, hogy fizikailag van helyenként lemaradva, de utána olyan versenyek jöttek, hogy nagyon sok hosszú, nehéz meccset meg tudott nyerni nagyon meleg körülmények között. Nyár volt, sokat utaztunk, eleve ő egyébként inkább a meleget szereti, mint a hideget, nagyon szívós volt, szikár fiú, és ment ez neki. Aztán utána volt olyan Sanghaj előtt, hogy amikor azt gondoltam, hogy akkor most mentálisan kéne egy kicsit felhozni őt, mert gödörben volt, akkor ott sikerült nagyon megindulni, most megint úgy voltunk itt január fele, hogy akkor most melyik van jobb állapotban a fizikum vagy a mentális rész, és egyszerűen ezek így váltakoznak ugyanúgy, ahogy szerintem a hétköznapi embereknél is, hogy épp mikor, milyen napja van.”

Szóba került a jövő heti, Németország elleni Davis-kupa selejtező is, ahol az ellenfélnél ott lesz a világranglista hatodik, e sorok írásakor az Australian Openen elődöntőt vívó Alexander Zverev is. A magyar csapatot Marozsán mellett Fucsovics Márton, Piros Zsombor, Valkusz Máté és Füle Mátyás alkotja. Ezzel kapcsolatban a két szakember azt mondta, nagyon jó, hogy Tatabányán ilyen kiváló viadal lesz, és szurkolnak azért, hogy a csapat nyerjen vagy minél jobban szerepeljen, mert megérdemli ez a társaság. Nagyon örülnének, nagyon örülnének, ha Marozsán meg tudná nyerni legalább az egyik egyéni mérkőzését.