Héják–Ölyvek: ismétlés vagy visszavágás? • SportTV

Héják–Ölyvek: ismétlés vagy visszavágás?

2022. 12. 24. 15:37    
Olvasási idő: < 1 perc

A tenisz Világliga dubai döntőjében megismétlődik a Héják–Ölyvek párosítás, amelyben a csoportkörben csütörtökön 42–31-re nyerte meg az előbbi csapat.

Félix Auger-Aliassime veretlen maradt egyeben a dubai Világliga döntő csapatmérkőzéséig (Fotó: Getty Images)

Változott a két nap előtti összeállítás és a sorrend is. Elsőnek a hölgyek lépnek a pályára, amelyben a héjákat a világelső lengyel Iga Swiatek, az ölyveket az idei wimbledoni győztes kazah Jelena Ribakina képviseli. A lengyel teniszezőnő egyébként a csoportkörben mindhárom ellenfelét legyőzte, mi több, szettet sem vesztett közben.
Az ezt követő férfi egyesben Félix Auger-Aliassime és Alexander Zverev csap össze. A kanadai fiú két egyes mérkőzést megnyerte, miként Zverev is, aki Djokovicsot és Seppit is szettveszteség nélkül győzte le.
A döntő jellegű vegyes párosra a Holger Rune, Samia Mirza dán, indiai kettős áll fel a Dominic Thiem, Anasztaszja Pavljucsenkova fehérorosz duó ellen. Ha esetleg az egyik páros jelentős előnyre is tenne szert, a vesztésre álló még addig versenyben marad, amíg folyamatosan nyer játékokat. Ha a széria megszakad, végződik a mérkőzés is.

TENISZ VILÁGLIGA, Dubai. Sport2 15:00  Héják (Kites)–Ölyvek (Hawks)  döntő csapatmérkőzés (kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Köves Gábor)