Melyik „madárcsapat” repül a döntőig? • SportTV

Melyik „madárcsapat” repül a döntőig?

2022. 12. 23. 11:50    
Olvasási idő: < 1 perc

Az első négy napon egy-egy csapatmérkőzés szerepelt a tenisz Világliga (WTL) műsorán, pénteken lejátsszák a harmadik kör mindkét meccsét.

Félix Auger-Aliassime eddig mindkét egyes meccsét megnyerte, de péntek este a 21-szeres GS-bajnokkal kell megmérkőznie (Fotó: Getty Images)

Délelőtt a Sasok (Eagles) csapata kezd az Ölyveké (Hawks) ellen. A vegyes párost előbbiek képviseletében a kanadai Barbara Andreescu és az ausztrál Nick Kyrgios játssza, a háló túloldalán a fehérorosz Anasztaszja Pavljucsenkova és az osztrák Dominic Thiem veszi fel a harcot. Női egyesben a francia Caroline Garcia (Swiatektől két sima szettben kikapott, Badosát ugyanúgy megverte) mérkőzik meg Jelena Ribakinával (a kazah Wimbledon-győztes eddig csak egyszer játszott, akkor szuper tie-breakben győzte le Arina Szabalenkát). Férfi egyesben Kyrgios ismét pályára lép, Alexander Zverevvel játszik egy jót, aki egyébként a nyitó napon egyesben legyőzte Novak Djokovicsot.

Délután 3-tól a Sólymok (Falcons)–Héják (Kites) csapatmeccsekl zárul a kör, amely után a pontverseny első két helyezettje játssza majd a szombati döntőt. A vegyes párosra többszöri változtatás után vélhetőleg Paula Badosa és Grigor Dimitrov áll fel a „sólyom-oldalon”, a másik térfélen alkalmasint Eugenie Bouchard és Holger Rune  játszik. (Azért az óvatos megfogalmazás, mert az első öt találkozón ötször volt változás valamelyik vegyes páros összetételében…) Női egyesben  a fehérorosz Arina Szabalenka (egy meccs, egy szupetrie-breakes vereség)  harcol Iga Swiatekkel – a világelső eddig mindkét mérkőzését játszmaveszteség nélkül nyerte meg), míg a csoportkör ás a nap befejező egyese Novak Djokovicsra és Félix Roger Aliassime-re vár. A 21-szeres szerb Grand Slam-bajnok az első találkozóján kissé motiválatlanul kikapott Sascha Zverevtől, a másikra kisebb rosszullét miatt ki sem állt, az ifjú kanadai viszont szinten szettveszteség nélkül áll (mint a hölgyeknél Swiatek), Kyrgiost 7:5, 6:3-ra, Thiemet kétszer 7:6-ra győzte le.

A Világliga állása 4 mérkőzés után: 1. Héják (Kites) 77 csapatpont, 2. Hawks (Ölyvek) 66, 3. Sasok (Easles) 65, 4. Sólymok (Falcons) 58.

TENISZ VILÁGLIGA, Dubai, 5. versenynap. Sport2 11:00  Sasok–Ölyvek csapatmérkőzés (kommentátor: Fazekas Erzsébet, szakkommentátor: Machán Róbert); Sport2 15:00  Sasok–Héják csapatmérkőzés (kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Taróczy Balázs)