Stollár Fanny harmadszor nyerne Budapesten párosban WTA-versenyt • SportTV

Stollár Fanny harmadszor nyerne Budapesten párosban WTA-versenyt

2023. 07. 23. 12:33    
Olvasási idő: 2 perc

A Magyar Nagydíj tenisztornán egyesben orosz „egyéni induló” vívja az egyes döntőt egy tapasztalt, sajnos, három magyart is legyúrő ulrán játékossal. Párosban viszont lesz magyar résztvevő, Stollár Fanny, aki fővárosunkban mér kétszer nyert korábban WTA-viadalt.

Stollár 2018 és 2021 után idén is szeretne páros tornát nyerni szép fővárosunkban (Fotó: Getty Images)

Az időjárásra való tekintettel fél háromra írták ki a páros finálét ls 17 órától kezdődik az egyes döntője.
A páros magyar játékosa Stollár Fanny. A 24 esztendős teniszező  már öt éve, 19 esztendősen bravúrosan szerepelt egy budapesti páros tornán, a fedett pályán , kemény talajon rendezett februári Hungarian Ladies Openen a Syma Sportcsarnokban a spanyol Gabriela García Pérez oldalán a döntőben a jóval nevesebb Kirsten Flipkens (belga) és Johanna Larsson (svéd) duót 4:6, 6:4, 10–3-ra, bajnoki tie-breakben legyőzve. Egy évre rá ugyanazon a versenyen ismét döntőzhetett, de akkor a brit Heather Watson oldalán ismét bajnoki döntő tie-breakig jutott az orosz  Jekatyerina Alekszandrova, Vera Zvonarjova duó ellen, de két ellentétes győzelmű 6–4 után a végjáték már az ellenfélé lett (10–7). Fanny tavalyelőtt már a Rómain játszhatott újabb döntőt a Magyar Nagydíjon, a román Mihaela Bulzarescuval a spanyol színekben induló Aljona Bolsova,  párt alkotva éps a német Tamara Korpatsch duóját két 6:4-es szettben legyőzve.
Vasárnap egyébként a lengyel Katarzyna Piter lesz a partnere, aki tavaly a Rómain a szintémón döntőzött, a belga Kimberley Zimmermann oldalán egy grúz kettőstől kapott ki, két játszmában.
(Fél) magyar páros győzelemben egyébként nincs hiány a jogelőd Budapest Grand Prix, illetve a Hungarian GP történetében: 2003-ban Mandula  Petra ukrán, 2004-ben ugyanő az azóta az Eurosport kommentátoraként ismert német Barbara Schett,  2007-ben Szávay Ágnes cseh, tavalyelőtt pedig a már említett Stollár román partnerre győzött, azaz Fanny harmadik játékosként az ötüsik magyar páros győzelem részese leghet a Római Teniszakadémiáb. A szombati remek elpdöntőben két tie-breakben győztes Stollár, Piter kettős az amerikai  Jessy Aney és az cseh Anna Siskova alkotta párral vívja a döntőt.
Egyesben a szerencsés vesztesként (!) a táblára kerülő  Marija Tyimofejeva, a világranglista 246. helyezettje küzd meg a trófeáért a világrangsor 100.-jával, a Kozlova lánynéven ismertté váló Katerina Baindllal. Az ukrán asszonyka négy főtáblás ellenfeléből három is magyar volt, Szabanin Natália és Tóth Amarissza utén Bondár Annát is ő búcsúztatta a negyeddöntőben.

 HUNGARIAN GRAND PRIX (MAGYAR NAGYDÍJ), WTA 250-es torna, Budapest, Római Teniszakadémia. Sport2 14:30  páros döntő, Sport2 17:00 egyes döntő (kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Köves Gábor)