Két magyar a negyeddöntőért • SportTV

Két magyar a negyeddöntőért

2023. 07. 20. 10:37    
Olvasási idő: 2 perc

Szerdán Stollár Fanny kiharcolta a negyeddöntőbe jutást a Római Teniszakadémián folyó Magyar Nagydíj WTA 250-es tornán, csütörtökön ugyanerre a bravúrra készül Bondár Anna és Tóth Amarissza is, kiemelt ellenfél, illetve ukrán rivális ellen.

Bondár Annának a nyolcaddöntőn kell túljutnia, hogy ismét játszhasson az e lődöntőért, amely tavaly már sikerült neki Rómain (Fotó: Getty Images)

A nap első centerpályás találkozóját a 9. kiemelt argentin Nadia Podoroska  játssza az cseh Anna Sisková ellen.  A 26 éves rosariói versenyző a világranglista 80. helyezettje, bár tavalyelőtt volt már 36. is.  Az első körben három 6:1-es játszmában győzte le az ausztrál Huntert, az elsőt elvesztette, a másik kettőt megnyerte ugyanennyire.  Öt esztendővel ifjabb cseh ellenfele (vlr.: 377.) úgy győzött az “egyéni induló” (azaz orosz) Rogyina ellen, hogy a két győztes szettben csupán három játékot engedett át riválisának. A két játékos először játszik egymással a WTA Touron.

A második mérkőzésen két orosz születésű versenyző, Diana Snajder és Marija Tyimofejeva játszik egymással. Előbbi nagy bravúrral kezdte a versenyt, két szettben búcsúztatta a címvédő és első kiemelt amerikai színekben induló Bernarda Perát. Marija – a selejtező után szerencsés vesztesként táblára kerülve – az ausztrál Saville-t verte meg, 6:4-es döntő szettben eldőlő mérkőzésen. Ők sem játszottak még hivatalos WTA-mérkőzést.

A centerpálya harmadik találkozóján érkezik a negyedik napon is az első magyar versenyző a centerpályára. A kedden Babos Tímeát döntő játszmában legyőző Bondár Anna (vlr.: 144.) a 6. kiemelt, orosz születésű Elina Aveneszjan (vlr.: 69.) ellen játszik, aki szintén döntő játszmás sikert aratott elsőre a szlovák Sramková ellen. Ők ketten az egyedüliek a centerpályás duók közül, akik találkoztak már korábban a Touron, tavaly októberben Kolozsváron két szettben Bondár nyert a nyolcaddöntőbe jutásért, azaz az első fordulóban. Ha Anna győz, a negyeddöntőben Podoroskával vagy Siskovával mérkőzik meg pénteken.

A nap zárómeccsét a centeren ugyancsak magyar lány játssza, a szabad kártyás  Tóth Amarissza Kiara (vlr.: 548.), aki ellen a kínai Csang Su-aj botrányos körülmények közt visszalépett az első kanyarban. Ellenfele az első körben magyart, Szabanin Natáliát két szettben elbúcsúztató ukrán Katerina Baindl (lánykori nevén Kozlova, vlr.: 100.) lesz.

HUNGARIAN GP (MAGYAR NAGYDÍJ) WTA 250-es torna, Budapest, Római Teniszakadémia. Sport1 11:00 a második forduló további mérkőzései  (kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Machán Róbert)