A Veszprém idénynyitó-ismétlésre készül • SportTV

A Veszprém idénynyitó-ismétlésre készül

2022. 09. 15. 10:40    
Olvasási idő: 2 perc

Tavaly szeptember 15-én, azaz napra pontosan egy esztendeje a Telekom Veszprém a BL idénynyitó fordulójában félidei négygólos hátrányból fordítva bravúros 34–31-es győzelmet aratott az olimpiai, világ- és Európa-bajnokokat felvonultató francia bajnok PSG ellen. Fortuna akaratából most ennek a párosításnak a megismétlése következik. Reményeink szerint hasonló, azt sem bánnánk, ha ugyanazon eredménnyel…

Rasmus Laugéra jelentős feladaok várnak az idénynyitón a klasszis párizsiak ellen (Fotó: ehfcl.eurohandball.com)

VESZPRÉM–PSG (A-csoport)

Tavaly a veszprémi együttes jóval rendezetlenebb képet mutatott a BL-idénykezdetkor – a vége final four lett – igaz, csak negyedik hellyel. Most ismét kiváló igazolásokkal erősödött a csapat, igaz, értékes játékosok távoztak is az együttestől. A felkészülési időszak hajrájában a tornaeredmények – Tatabánya, Veszprém –, majd az újabb SEHA-liga-győzelem – a döntőben hátrányból fordítva – egyelőre azt mutatják, jó úton járhat Momir Ilics együttese. (Nem mellesleg az előszezon után a Telekom vezette az EHF aktuális erőlistáját is.)
A PSG az előző idényben távol maradt a final fourtól, mert elvesztette a negyeddöntőjét a Kiel ellen (30–30, 32–33).
A két együttes eddig 14 alkalommal találkozott a BL-ben. Az előző idényben a már említett veszprémi siker után Párizsban is a mieink győztek, affele „töltés nélkül tüzelős” 40-39-es (!) meccsen, amelynek a végeredménye már nem módosított a kialakult csoportsorrenden.
A veszprémi kapus Rodrigo Corrales a következőket nyilatkozta az európai szövetség honlapján: „A szezon első meccse mindig különleges, mert mindkét oldalon a játékosok tele vannak energiával, de általában ilyenkor még nincsenek teljesen készen a csapatok. Remili távozása után Kristopansra hárul nagyobb szerep. és Prandi visszatérése is nagy előny a PSG számára. Mindent megteszünk azért, hogy győzelemmel kezdjük az EHF Bajnokok Ligája szezonját.”
A két csapatból több játékos is most mutatkozik be a BL-ben: a veszprémi oldalon Bjarki Mar Elisson és Jehja Eldaraa, a párizsiaknál Yoann Gibelin.
Mindkét csapat győzelemmel melegített saját bajnokságában a találkozóra, a Veszprém Dabasról vitte haza a pontokat (30–21), a PSG meg Nimes-ből (33–28).

PLOCK–PORTO (A-csoport)

Két idénnyi Európa-liga szereplés után tér vissza a Plock a Bajnokok Ligájába, mindkét esztendő végén bejutott az El négyes döntőjébe. A Porto tavaly továbbjutott a BL csoportköréből a playoffba, de a nyolcaddöntőben alulmaradt a Montpellier ellen, 64–56-os összesítéssel. A lengyel együttes nyerte mindkét BL-mérkőzésüket, még a 2013–14-es idény csoportkörében, 28–22-re ás 24–20-ra bizonyult jobbnak a portugáloknál. A Wisla két győzelemmel nyitotta az idényt a lengyel bajnokságban, a Pori viszont első tétmeccsén alulmaradt: hosszabbításban 37–36-ra elvesztette a Szuperkupa-mérkőzést a Benficával. Kérdés, a lengyel csapatban mennyi szerepet kap a nyáron a Veszprémből érkező irány0tó, Fazekas Gergő.

Kapcsolódó

Veszprém–PSG kupamúlt

Összesen: 14 mérkőzés–6 Veszprém-győzelem–1 döntetlen–7 PSG-siker / 402–400-as gólkülönbség. Veszprémben: 6–4–0–2 / 179–163. Az első mérkőzés: PSG Handball–MKB-MVM Veszprém 26–28 (14–12). Párizs, 2014. 4. 19., BL-negyeddöntő. A legutóbbi mérkőzés: Paris Saint-Germain Handball–Telekom Veszprém KC 39–40 (19–20). Párizs, 2022. 3. 10., BL-csoportkör.

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, csoportkör, első forduló. Sport1 18:00 Telekom Veszprém–Paris St.-Germain Handball (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Császár Gábor, riporter: Fülöp Marcell, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila és Deli Rita); Sport1 20:45 Orlen Wisla Plock–FC Porto (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila és Deli Rita).
BUNDESLIGA, 4. forduló. Sport1 23:30  Flensburg-Handewitt–Füchse Berlin (kommentátor: Gyulai Miklós)