A magyar és a francia rekordbajnok védené előnyét • SportTV

A magyar és a francia rekordbajnok védené előnyét

2024. 04. 04. 16:23    
Olvasási idő: 3 perc

Szerdán az előnyben lévő csapat megvédte előnyét, a döntetlenre álló érvényesítette a hazai pálya kedvezményét a férfi kézilabda BL rájátszásában. A csütörtöki két találkozón egyarábt idegenbeli siker után lépnek fel a házigazdák, a magyar rekordbajnok nagyobb, a francia kisebb előnyből készül a nyolc közé jutásra. A Sport TV-s kézilabdaprogram részeként sort kerítünk felvételről egy Bundesliga-találkozóra is.

Bánhidire Veszprémben is nagy közelharcok várnak a két nagy rivális negyedik BL-ütközetén (Fotó: pickhandball.hu)

VESZPRÉM–SZEGED

Tavaly 13 gólos győzelmet aratott Szegeden a Veszprém, most „csak” eggyel több mint a felével nyert ezen a szinten az is óriási előny. A múlt heti siker fő részesei szélsők voltak: Hugo Descat és Mikita Vailupau egyaránt 7-szer talált a szegediek kapujába. A magyar rekordbajnok a BL-ben eddig háromszor játszott legnagyobb hazai riválisával, s mindhárom alkalommal legyőzte. Hazai pályán a Veszprém az idényben csak a címvédő Magdeburgtól és a BL-rekorder Barcától szenvedett vereséget. A magyar házipárbaj győztese az Aalborggal mérkőzik meg a negyeddöntőben.
Az EHF BL-honlapja két veszprémi véleményt is idéz:
„A játékosaimnak már elmondtam, nem voltam teljesen elégedett a múlt csütörtöki kézilabdával, kétségtelenül nagyszerű győzelem volt, de tudjuk, hogy ezt jobban is meg tudjuk csinálni.
Nagyon elégedett lennék, ha a játék minden elemében továbblépnénk” – tekintett vissza egy héttel Momir Ilics, a győztesek edzője.
„A Szeged ellen soha nem lehet úgy felkészülni, mintha könnyű meccs lenne.
Mindig kemény meccseket játszunk egymás ellen. Az első meccsen jól játszottunk és ennek köszönhetően jó pozícióból várhatjuk a hazai meccset. Ez egy új mérkőzés lesz, és bármi megtörténhet. Természetesen hazai pályán az újabb győzelemért és a negyeddöntőbe jutásért küzdünk” – mondta Andreas Nilsson, a veszprémiek klasszis svéd beállója.
Bánhidi Bencét a szegedi klubhonlap szólaltatta meg interjújában.
Egy sportoló egy percre sem adja fel, küzd az utolsó pillanatig, addig, amíg le nem fújják a találkozót. Meg kell próbálnunk mindent, menni előre, küzdeni, hajtani. Van még hatvan percünk arra, hogy javítsunk. Rengeteg biztos helyzetet rontottunk el Szegeden, ilyen hiba ezen a szinten nem fér bele, mert azt gólokkal bünteti az ellenfél. Így jártunk a Veszprém ellen, mert már az összecsapás elején komoly hátrányba kerültünk, ziccereket lőhetett az ellenfelünk. Ezután volt egy remek időszakunk, ez reményt adhat a visszavágóra, hiszen nagy különbségről sikerült szorossá tenni az eredményt. Ez viszont rengeteg energiát emésztett fel, éppen ezért nyert hét góllal az ellenfelünk. Úgy gondolom, hogy rengeteget tanultunk a hibákból, nagyon fontos lesz, hogy felszabadultan játszunk, visszaszerezzük az önbizalmunkat, mert az elmúlt időszakban nem sok sikerélményünk volt a Veszprémmel szemben” – vélekedett a Kékek csapatkapitánya.

PSG–PLOCK

A csapatok zágrábi csatáján a franciak szereztek négygólos előnyt (30–26). Elohim Prandi és Kamil Syprzak 8-8 góllal terhelte meg a plocki jálót. Utóbbi amúgy a lengyel város szülötte, 2015-ig a Wislában szerepelt. A találkozó amúgy az 56. percben dőlt el véglegesen, amikor Grebille 28–23-ra alakította az eredményt. A Plock tavaly ugyanebben a fázisban a Nantes-tal tusakodott, a hazai 25–25 után Franciaországban 27–27-et játszott, majd 7-es párbajban sikerült továbbjutnia (5-4). Most még nagyobb bravúr kellene idegenben a nyolc közé jutáshoz.
A két klub 7-szer találkozott a BL-ben, a Wislának még pontot sem sikerült szereznie. 2013–14 óta a PSG minden alkalommal továbbjutott az alapszakaszból, hatszor a final fourt is elérte, de a trófeát még egyszer sem hódította el.
Örülünk, hogy négygólos előnyünk van, de a plockiaké továbbra is olyan csapat, amely gondokat okozott nekünk. Erősen, nagy intenzitással játszanak. Mindent bele kell adnunk, hogy megnyerjük ezt a meccset is és elérjük a negyeddöntőbe jutást” – mondta Raúl González, a párizsiak vezetőedzője.
Csütörtökön nehéz mérkőzést vívunk egy remek ellenféllel, de ennek ellenére azzal a szándékkal megyünk Párizsba, hogy visszavÁgjunk a vereségért, és bejuthassunk a negyeddöntőbe. Tudjuk, hogy nem lesz könnyű, de van tapasztalatunk az ilyen helyzetekben, és ennek tudatában megyünk oda” – ez pedig az ellenfél ugyancsak spanyol mesterének, Xavi Sabaténak a véleménye.

FÉRFI KÉZILABDA BL, rájátszás, visszavágó. Sport1 18:00 Telekom Veszprém KC–OTP Bank-Pick Szeged (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila, riporter: Fülöp Marcell, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Császár Gábor, Deli Rita és Skaliczki László); Sport1 20:00 Paris St.-Germain Handball–Wisla Orlen Plock (kommentátor: Haraszti Ádám, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Császár Gábor és Deli Rita ).
FÉRFI BUNDESLIGA, 27. forduló. Sport1 22:15 Göppingen–Füchse Berlin (felv., kommentátor: Gyulai Miklós)