A Veszprém harcban a csoportelsőségért • SportTV

A Veszprém harcban a csoportelsőségért

2023. 11. 23. 11:46    
Olvasási idő: 2 perc

Pontazonossággal vezeti a Veszprém a BL B-csoportját, amelyet egyelőre jobb gólkülönbséggel a 11-szeres győztes Barca vezet, de a végén az egymás elleni eredmény rangsorol, s ebben a magyar rekordbajnok jobb a spanyol rekordbajnok katalán sztárcsapatnál. A feladat: nem engedni pontelőnybe kerülni a Barcát, aktuálisan pedig a szlovén bajnokot az idegenbeli siker után otthon is legyőzni.

Ludovic Fabregas, a veszprémiek francia klasszisa már 31 BL-gólnál tart az idényben, ezt fejelheti meg néhánnyal a Veszprém Arénában a szlovén rekordbajnok ellen (Fotó: ehfcl.eurohandball.com)

VESZPRÉM–CELJE (A-csoport)

A Celje a hazai 34–40 után továbbra is első pontjaira vár a második kör első találkozója előtt. A Veszprém pedig hatodik győzelmét aratta hetedik meccsén, a negyediket sorozatban, ezzel tartja a lépést a szuper Barcával. Ismét a Marguc fivérek igazi testvérharcára lehet számítani, a báty Gasper a múlt héten három gólt lőtt a Celjének, az öcs Mai ötször talált be a a veszprémi kapuba. A két fél 17-szer mérkőzött meg egymással a nemzetközi porondon, a Celje egyszer győzött, még 2007-ben. A szlovén csapat a Loka ellen 34–32-re nyert a hazai bajnokságban, a Veszprém nem játszott meccset a hétvégén.
„Az biztos, hogy Barcelonában játszottuk a szezon legjobb meccsét, és aki ért a kézilabdához és a sporthoz, az tudja, hogy nem várható el folyamatosan ugyanaz a szint, így a válogatott szünet után normális, ahol tartunk. Számomra természetesen az a legfontosabb, hogy mindig a lehető legjobban játsszunk, de valójában a jó átlag a lényeg” – mondta az EHF BL-honlapjának Momir Ilics, a Telekom KC vezetőedzője.

„Azt akarom, hogy a játékosaim javítsanak ki néhány hibát, amit az első meccsen elkövettünk, nincs vesztenivalónk. Mindent bele fogunk adni, és talán megszerezhetjük első pontjainkat a szezonban” – ez pedig Alem Toskicsnak, a Pivovarna Lasko szakmai vezetőjének véleménye.

BARCA–PLOCK (B-csoport)

A múlt heti 38–25 nem tükrözte híven a két csapat közti különbséget, hiszen már 21–15-nél eldőlt a mérkőzés a katalán gigász javára. A Plock eddig egyet nyert meg a két együttes 7 találkozójából, még 2014-ben. A Barca hét meccsből 6 gőzelemmel áll a tabellán, együtt a Veszprémmel. Az Orlen Wisla csupán egyszer nyert, a Celje ellen. Hét góllal Dika Mem volt a vendégek legeredményesebbje a múlt heti meccsen, összességében a Barca csapatkapitánya 47 találattal áll az egész sorozat góllistájának második helyén. A katalán gárda továbbra is veretlen a spanyol bajnokságban, miután 44–35-re legyőzte a Sinfint, míg a Plock 35–13-ra nyert a Tarnów ellen, és továbbra is pontegyenlőséggel vezet a Kielce társaságában a lengyel ligában.
„Nagyon kemény meccs lesz. Az övék egy nagyon jól működő csapat, nagyon agresszív védekezéssel. Támadásra is szakítanak időt, és mindig tartják a lépést velünk. Tapasztalt és fiatalabb játékosok keveréke jellemzi őket. Nagyon jó csapatuk van” – mondta Luis Frade, a Barca beállója.
„Mindenféle nyomás nélkül megyünk Barcelonába, hogy a lehető legjobban élvezzük a játékot, ugyanakkor tele van ambícióval. A hazai találkozón problémát okoztunk a Barça játékosainak. Úgy gondolom, hogy még a végén is megvoltak a lehetőségeink” – értékelt Xavier Sabaté, a lengyelek spanyol mestere.

A német kézilabda hívei későn este láthatnak egy Bundesliga-bajnokit is, amelyen a 13. helyezett Bergisch fogadja a nála csak két ponttal jobban álló 9. Leipziget.

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, 8. forduló. Sport1 18:00 Telekom Veszprém KCRK Celje Pivovarna Lasko (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Császár Gábor, riporter: Fülöp Marcell, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila és Deli Rita); Sport1 20:30 Barca–Wisla Orlen Plock  (kommentátor: Petur András, műsorvezető: Ágai Kis András, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Deli Rita)
FÉRFI BUNDESLIGA, 14. forduló. Sport1 22:30 Bergischer HC–Leipzig (felv., kommentátor: Gyulai Miklós)