Szegedi „reményfutam” Kielben • SportTV

Szegedi „reményfutam” Kielben

2022. 09. 29. 13:54    
Olvasási idő: 2 perc

Gyengén, két vereséggel kezdte a magyar bajnok Pick Szeged a BL csoportkörét. A feltámadásra persze adva van a lehetőség, de a feladat roppant nehéz: a legutóbbi bronzérmes, 2020-as győztes Kiel otthonában kellene megkezdeni a pontszerzést. Emellett megmutatjuk a kupasorozat történetének legeredményesebb klubját, a 11-szeres győztes Barcát is.

A tavalyi emlékek szívmelengetőek: a kieli iksz után Szegeden a Pick négy góllal legyőzte a THW-t (Fotó: pickhandball.hu)

KIEL–SZEGED (B-csoport)

Ráadásul a közös múlt is a szegediek „ellen” dolgozik, igaz, akad reménysugár is. 2002-től 2021-ig ötből ötször veszítettek a kékek Kielben, ám tavaly októberben, a legutóbbi találkozón bravúros döntetlent értek el – azaz van mit ismételni…
Az előző körben mindketten veszítettek, a Kiel 38–36-ra kapott ki Celjében, a Szeged pedig Nantes-ban szenvedett 30–25-ös vereséget. Az összmérleg persze a hazaiak számára kedvező, de a döntetlen után a Pick Szegeden négy góllal nyerni tudott, azaz van egy kétmeccses veretlen „minisorozata” a THW ellen.
„Tavaly nem tudtunk nyerni a Szeged ellen; ezen szeretnénk változtatni csütörtökön. De nagyon nehéz lesz ez a világklasszis ellen. Remélem, hogy minden játékosom elérhető lesz, kivéve a három hosszabb ideje sérültet, Sven Ehriget, Sander Sagosent és Hendrik Pekelert, és hogy sok szurkoló fog támogatni bennünket” – nyilatkozta Filip Jicha edző az EHF BL-honlapjának.
Három szegedi játékos, Borut Mackovsek, Kent Robin Tönnesen és Bogdan Radivojevics korábban játszott Bundesliga-csapatban is.
Ötből öt győzelemmel, hibátlanul vezet a Kiel a német bajnokságban, legutóbb 29–27-re verte meg a Hannover-Burgdorfot, a Szeged négy forduló után ugyancsak százszázalékos, előző mérkőzését 37–26-ra megnyerte Dabason.
A szegediek egyébként Belgrádból repültek Kölnbe még szerdán, majd vendéglátójuk edzőcsarnokában tartottak  edzést, mert a Wunderino-Arenában koncertet rendeztek.

Kapcsolódó

Kiel–Szeged kupamúlt

Összesen: 12 mérkőzés, 7 Kiel-győzelem, 1 döntetlen, 4 Szeged-siker, 377–334-es gólkülönbség. Kielben: 6 / 5–1–0 / 195–158. A legelső mérkőzés: THW Kiel–Pick Szeged 34–24 (18–12), Kiel, 2002. 2. 9., BL-csoportkör. A legutóbbi mérkőzés: THW Kiel–Pick Szeged 32–32 (17–14), Kiel, 2021. 10. 20., BL-csoportkör.

BARCELONA–CELJE (B-csoport)

A Barca mindkét meccsét megnyerte eddig a csoportkörben, a nyitó szegedi siker után otthon a BL-döntő „visszavágóján” már a normál játékidőben legyőzte a Kielcét. (Mint ismert, Kölnben a döntőben ez csak egyenlő után 7 m-esekkel sikerült…)
Elég sok meccset játszottak eddig egymással, ezekből a celjeiek csupán négyet tudtak megnyerni a katalánok 12 sikerével szemben, a legutóbbi három találkozójukon egyaránt negyven gól felett szórt a Barca (42–28. 45–21, 44–33). A celljei híres utánpótlásnevelés két kiválósága, Domen Makuc és Blaz Janc jelenleg a barcelonaiak gránátvörös-kék mezét viseli.
A Punta Gentilben aratott 43–31-es győzelem már az ötödik bajnoki sikere volt a Barcának, a Celje viszont szlovén csúcsrangadót nyert 33–28-ra Velenjében a Gorenje ellen.

FÉRFI KÉZILABDA BL, csoportkör, 3. forduló. Sport1 18:00 THW Kiel–Pick Szeged (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Császár Gábor, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila és Császár Gábor); Sport1 20:30 Barca–RK Pivovarna Lasko Celje (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Császár Gábor)